The Ryder Cup 2010

The Ryder Cup 2010

The Ryder Cup 2010

Najbolji europski golferi pobijedili su američke 14.5-13.5 na 38. izdanju Ryder Cupa i tako odnijeli tijesnu pobjedu.

Trodnevni duel kontinenata čiji je raspored ove godine pomaknut zbog kiše, organiziran je na terenima velškog Newporta, a junak momčadi Europe bio je sjevernoirski golfer i aktualni pobjednik US Opena Graeme McDowell.

Tako je McDowell u posljednjem meču pobijedio Huntera Mahana i donio Europljanima četvrtu pobjedu u posljednjih pet međusobnih duela. Prvi je to put nakon 1991. godine da je pobjednika Ryder Cupa presudio posljednji meč pojedinačne konkurencije, kao i prvi put u povijesti uopće da je natjecanje završeno u ponedjeljak.

- Graeme McDowell igrao je posljednji meč s razlogom. "Birdie" (jedan ispod para) koji je pogodio na 16. rupi bio je nevjerojatan – rekao je kapetan Europe Colin Montgomerie.

Kažimo da je najbolji golfer svijeta Tiger Woods odigrao vjerojatno svoj najbolji Ryder Cup u karijeri. Nakon razočaravajućih igara i rezultata unatrag godinu dana Woods je pobijedio dva otvarajuća dvoboja sa Steveom Strickerom, kao i u susretu s Francescom Molinarijem.

Jedini je poraz na Ryder Cupu u pojedinačnoj konkurenciji Woods doživio u svom debiju u tom natjecanju 1997. godine od Talijana Constantina Rocce.

Share: