Turnir prijatelja golf kluba Sarajevo

Turnir prijatelja golf kluba Sarajevo

Turnir prijatelja golf kluba Sarajevo

Golferi Bosne i Hercegovine ne pamte kada su igrali neki turnir a da  je temperatura oba dana konstantno bila blizu 40 stepeni Celzijusa. Takvo vrijeme odnosno nepogoda zadesila je golfere na Turniru  Prijatelja kluba Sarajevo 12. I 13. 06.2010. g. Međutim ni takvo vrijeme nije omelo Bosance i Hercegovce kao i njihove goste iz Varaždina da odigraju još jedan turnir na terenu VF-a u Sarajevu. Moramo napomenuti da su Green-ovi opet bili izvanredno pripremljeni iako im vrijeme nije bilo naklonjeno. Golferi su igrali u dvije konkurencije gospoda i dame.Način igre je stableford.

Krenimo redom, gospoda brutto.

Prvi dan je bila izjednačena borba za prvo mjesto u brutto sistemu bodovanja. Jasmin Selmanagić i Dejan Šaran odigrali su po 28 brutto poena i tako neizvjesno ušli u drugi dan igre. Najbliži ovom dvojcu poslije prvog dana su bili Bahrudin Zjajo sa 22 i Igor Baroš sa 21 brutto poenom. Njih četverica su drugi dan igrali zajedno i odlučivali o peharima za prva tri mjesta. Drugi dan poslije 8 rupa Jasmin Selmanagić sa odličnom igrom odmakao Dejanu Šaranu tako da prva dva mjesta su rješena poslije pola igre drugog dana. Za treće mjesto je bila „žestoka“ borba između Zjaje i Baroša. Sve do zadnje rupe nije se znalo ko će osvojiti treće mjesto. Na kraju je Zjajo imao više umješnosti i podigao pehar za treće mjesto brutto na Turniru prijatelja golf kluba Sarajevo.

Rezultatski: Jasmin Selmanagić 52 (28,24); 2. Dejan Šaran 47 (28,19); 3. Bahrudin Zjajo 41 (22,19) dok je na četvrto mjesto „skočio“ Nedim Čehajić sa 40 brutto poena (16,24).

U netto sistemu bodovanja prvi dan je vodio Damir Bilalagić sa 40 netto poena i spustio HCP za 25,7 na 24,1. Međutim, izgleda da je drugi dan bilo malo više vruće pa je na kraju osvojio „popularno“ četvrto mjesto. Ispred njega su Vedran Kosić sa nevjerovatnih 49 netto poena drugog dana i 39 poena prvog dana. Vedran je sa HCP-a 31 došao do 23 HCP-a, što je najveći napredak golfera u Sarajevu za jedan turnir. Drugo mjesto osvojio je Zoran Palameta, član Golf kluba Posušje sa 83 poena (40,43). Još jedan pehar stiže u Zenicu. Jedini golfer iz Zenice, Fadil Omerspahić odigrao je 79 poena (36,43)    i zauzeo 3 mjesto.

Kod dama ubjedljivo najbolja u brutto poenima  je bila  Anita Selmanagić sa 38 poena (16,22). Na drugo mjesto se plasirala Ljilja Srna sa 22 poena (6,16), dok je treće mjesto, zahvaljujući manjem HCP-u zauzela Amra Ćehajić sa 17 brutto poena (10,7). Četvrta je bila Zlata Mušić sa istim brojem poena kao i Amra Ćehajić ali sa nižim HCP-om od Amre. Kod dama brutto dodjeljen je samo jedan pehar i to najboljoj.

U netto bodovanju podijeljena su tri pehara za prva tri mjesta. Najviše netto poena imala je Ljilja Srna koja je imala 78 poena i to za samo jedan poen ispred Mirjane Mirković koja je imala 77 poena. Treća je bila Amra Ćehajić sa 76 poena.

Nagrade najboljima uručio je Nedim Ćehajić ispred Golf Kluba Sarajevo.

Napomena: Kompletne rezultate pogledajte na REZULTATI TURNIRA. (uskoro)

Share: