Završen 2. ProAm u Zavidovićima

Završen 2. ProAm u Zavidovićima

Završen 2. ProAm u Zavidovićima

U prelijepom ambijentu golf terena Forest Creek, završen je 2. Forest Creek ProAm golf turnir. Već smo navikli na odlične organizacije golf turnira ali ovaj ProAm nadmašio je i najveća očekivanja učesnika. Najvažnije da su svi učesnici zadovoljni i da u glas govore „Vidimo se iduće godine“.

Vrijeme je ove godine išlo na ruku svima, kako organizatorima tako i učesnicima. Veliki broj otkazivanja prije početka je postalo sasvim normalna pojava tako da je organizator bio spreman i na ove momente koji su postali česti na ovim prostorima. Nažalost.

Učestvovalo je 14 profesionalnih igrača koji su se sa svojim ekipama borili za vrijedne nagrade. Jedan od učesnika, a jedini iz Bosne i Hercegovine među profesionalnim golferima je i Dejan Šaran koji je završetak profesionalne karijere odigrao na ovom turniru i to u Zavidovićima na igralištu gdje je i učestvovao u projektovanju golf terena.

Za doprinos golfu i profesionalnoj karijeri predsjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Selmanagić uručio je učitelju mnogih učesnika ovog turnira, Dejanu umjetničko djelo slikara Adina Hebiba. O radu Dejana Šarana na razvoju golfa u BiH, vjerovatno svi već znaju ali ćemo posebno posvetiti članak o značajnoj profesionalnoj trenerskoj karijeri Dejana.

Pobjednik ovogodišnjeg ProAm turnira je slovenac Mark Vrhovec koji je poslije razigravanja sa Hakanom Yamac i prošlogodišnjim pobjednikom Mihajlom Dimitrijevićem zasluženo „uzeo“ kovertu sa 2.000 Eura.

Za pobjedu Mark je morao odigrati rekord terena (-4) i drugi dan (-1) što ukupno iznosi 127 udaraca ali i razigravati 4 rupe. Da budete na vrhu ProAm-a u Zavidovićima stvarno se trebate dobro potruditi. Nije lako. Prošle godine je Mihajlo odigrao 123 udarca.

Ekipno su pobjedili prošlogodišnji prvaci na čelu sa Proem Danijem Kraljićem a to su: Samir Smajić, Gordan Miralem i Samir Tataragić koji su dobili od agencije Golf Mad vrijedan poklon a to je sedmodnevni boravak u Beleku. Čestitke ovoj ekipi jer nije lako pobijediti dva puta isti turnir u golfu a pogotovo ako se radi o ekipnom rezultatu. Mišljenja smo da im je ova pobjeda draža nego prošlogodišnja jer je "lako" pobjediti jednom, ali dva puta za redom je za posebno slavlje i čestitke.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik GK Krivaja Haris Mujanović i generalni sekretar kluba Adnan Šabanović koii su se zahvalili svim učesnicima iz: Bosne i Hercegovine, Turske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Italije, Crne Gore na dolasku i da se nadaju da će svi zdravo i bezbjedno vratiti svojim domovima sa lijepim uspomenama iz Parka Prirode Tajan.

Ceremoniju zatvaranja i dodjelu nagrada uveličala je voditeljica programa Maja Miralem Čengić.

Možemo na kraju samo da čestitamo organizatoru na zaista spektakularno organizovanom golf turniru kao i da čestitamo svim nagrađenim golferima i sponzorima ovog turnira.

Share: