Željo bolji od Sarajeva

Željo bolji od Sarajeva

Željo bolji od Sarajeva

Na perfektno uređenom golf terenu u Sarajevu odigran je tradicionalni susret simpatizera odnosno golfera koji navijaju za Fudbalski klub Sarajevo i golfera navijača Nogometnog kluba Željezničar. Ideja je potekla od Dejana Šarana i Jasmina Selmanagića koji su bili prvi kapiteni ovog susreta simpatizera dva nogometna rivala i prvi meč je odigran uu jednoj prijateljskoj atmosferi 2020. godine. Tada je igralo 13 parova.

Ove godine je igralo 25 parova i kapiteni Zijad Blekić (Sarajevo) i Tarik Kurbegović (Željezničar) su ozbiljno pristupili organizaciji ovog meča pa su angažovali u simpatizere gradskih rivala i golfere iz: Zagreba, Imotskog, Splita, Posušja, Zavidovića, Smreke što je doprinijelo većem izazovu ali i ozbiljnijem takmičarskom pristupu.

Bolje poteze je povukao kapiten simpatizera tima sa Grbavice, Tarik Kurbegović pa je Željo ubjedljivo savladao rivala sa Koševa rezultatom 15:10.

Sada je golferski duel navijača Želje i Sarajeva izjednačen 2:2 uz jedan neriješeni ishod.

Poslije igre golferi simpatizeri Sarajeva su bili malo tiši a galama je pripala golferima simpatizerima Želje. Zasluženo.

Na kraju su svi konstatovali da je kvalitet izrade dresa Želje donio pobjedu jer su simpatizeri golferi Želje imali svoje brojeve i prezimena na svakom dresu što je demoralisalo igrače Sarajeva i prije igre na prelijepom golf terenu VF-a.

Na kraju možemo samo čestitati Želji na ovoj sjajnoj pobjedi uz nadu da će NK Željezničar ostati u Premijer ligi, ako se bar malo ugledaju na golfere.

Share: