Sjajna golf runda Jasmina S.

Sjajna golf runda Jasmina S.

Objavljeno: Ponedeljak, 16.10.2017 godine

U Sarajevu se bliži kraj golf sezone, a golferi pružaju sve bolje partije. Na tradicionalnom Jesenjem turniru u organizaciji GK Sarajevo odigravši 35 bruto poena, Jasmin Selmanagić je ubjedljivo osvojio prvo mjesto. Ovaj rezulat je i najbolji ovogodišnji rezultat kada pogledamo rezultate amaterskih igrača na golf terenu VF-a u Sarajevu. Do 16-te rupe Jasmin je igrao -1 sa 5 "ptičica". Zanimljivo je da je Jasmin turnir startao sa dva bogija i na kraju ostvario ovaj značajan rezultat na Sarajevskom golf terenu.

Odlične partije pored Jasmina su odigrali: Damir Bilalagić, Željko Matijević, Adnan Hadžić, Mirza Kapetanović kao i Bahrudin Zjajo.

Kada pogledamo bruto rezultate drugo mjesto zauzeo je Bahrudin Zjajo sa 23 poena, dok je treće mjesto zauzeo Ešref Salković sa 22 poena. 

U netu najbolji je bio Damir Bilalagić sa odličnih 45 poena. Drugi je Adnan Hadžić sa 44 poena, dok je kao treći u netu završio Mirza Kapetanović sa 42 poena.

Prelijepo vrijeme i odličan teren pogodovali su da golferi odigraju sjajne runde na golf terenu u Sarajevu.

Čestitamo najboljima a naročito Jasminu Selmanagiću na odigranom amaterskom rekordu golf terena u Sarajevu za 2017 godinu.

Golfere već naredni vikend očekuje Finalni turnir u organizaciji Golf kluba Sarajevo, a za 14 dana u Sarajevu će se odigrati i SBERBANK Masters za 2017. godinu gdje će najboljih 16 golfera iz Bosne i Hercegovine pokušati ući u istoriju ovog velikog turnira. 

Podijeli
Prijatelji
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2018, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba