Samir S. najbolji, prvi pehar za Eniza S.

Samir S. najbolji, prvi pehar za Eniza S.

Objavljeno: Nedelja, 21.04.2019 godine

Dugo se čekalo za jedan prelijepi golf dan u Sarajevu, sunčan i sa mnogo golf aktivnosti.

Na odlično uređenom golf terenu VF-a odigrao se tradicionalni "Proljetni"golf turnir. Učitelj golfa Dejan Šaran objašnjavao je prve golf korake novim budućim golferima dok su Demonstratori golfa ispred BH PGA, Berin Tatlić i Nebojša Soldat u popularnoj sarajevskoj Pionirskoj Dolini uspješno mnogobrojnim mališanima objašnjavali šta je golf  i pokazivali tajne ove magične igre.

Na "Proljetnom" turniru u organizaciji GK Sarajevo učestvovalo je 24 golfera i golferice a najbolji je bio Samir Smajić sa 27 poena, ispred Mahira Kadrića (26) i Asima Omanića sa 23 poena.

Kod dama najbolja je bila Anita Selmanagić sa 10 poena.

U netu najbolji je bio novajlija Eniz Spahić sa sjajnih 52 poena. Zanimljivo je da je Eniz pogodio i dva birdie, što je za prvi turnir i više nego uspješno. Eniz je odigrao i odličnih 9 bruto poena na čemu posebno čestitamo.

Drugo mjesto u netu zauzeo je također novi član GK Sarajevo, Samir Tataragić koji je skupio 44 poena.

Treći je završio Adnan Srna sa 37 poena.

Kod dama u nettu najbolja je bila Ljilja Srna sa 37 poena.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik GK Sarajevo Kulo Midhat.

Ovaj dan možemo slobodno nazvati Golf dan u Sarajevu.

Čestitamo Samiru Smajiću i Aniti Selmanagić na dobroj igri i pobjedi na "Proljetnom" a posebne čestitamo Enizu Spahiću na sjajnih 52 poena u neto obračunu ali i za dvije "ptičice" što je i rekord za nekog "novajliju" na golf terenu.

Također čestitamo BH PGA , Berinu  i Nebojši na veoma uspješnoj prezentaciji najmlađima u Pionirskoj dolini što je označilo i zvaničan početak kampanje "i ja igram golf" u Bosni i Hercegovini.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba