Tiho Parlov - šampionski u Zavidovićima

Tiho Parlov - šampionski u Zavidovićima

Objavljeno: Srijeda, 29.07.2020 godine

Kiša je malo poremetila ugođaj golferima na Turniru Sponzora u Zavidovićima i rundu golfa za mnoge golfere na novim rupama golf igrališta "Forest Creek".

Međutim, turnir koji je veoma značajan za domaće golfere, organizatore ovog turnira imao je solidan odaziv golfera iz Zavidovića, Sarajeva i Posušja ali i gostiju iz Zagreba.

Učestvovalo je 27 golfera i dvije dame.

Veoma vrijedne nagrade za najbolje i uvijek postoji ona najbolja, najvrijednija koju zasluženo osvaja Tihomir Parlov, predsjednik GK Posušje i jedan od najboljih golfera BiH.

Sa 29 brutto poena ubjedljivo je osvojio prvo mjesto i putovanje u Belek na Balkan Open koji organizuje Sinan Caglayan. Nadamo se da će nagradu iskoristiti i da će se odigrati ovaj turnir u Turskoj.

Iza Parlova su Merim Vučkić i Samir Smajić sa po 26 brutto poena. Merim je za svoju igru dobio Garmin sat dok je Samir "zaradio" Ecco cipele.

Od ovog Turnira Sponzora imamo i nove rekordere golf igrališta Forest Creek a to su Tihomir Parlov i Samir Smajić koji su odigrali po 76 udaraca.

Da spomenemo i odličnu igru Ermine Vučkić koja je odigrala  20 brutto poena ali i prvu nagradu u netu što joj je donijelo pored poklona, majica i loptice, green fee u Zagrebu kao i čas kod Mire Raiča, hrvatskog učitelja golfa.

Drugi u netu je bio Dinko Tursić sa 39 poena i zasluženo pored poklona, majica i loptice osvojio green fee u Sarajevu i golf čas kod svog odnosno bosansko-hercegovačkog učitelja Dejana Šarana.

Treće mjesto u netu i nagradu od dva igranja na golf terenu Topala u Posušju osvojio je Mario Perić.

Najduži udarac imao je mladi Jerko Marić dok je najbliži zastavici bio Nekir Kukuruzović.

 

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba