11 ruža za Tarika

11 ruža za Tarika

Objavljeno: Ponedeljak, 24.08.2020 godine

U Sarajevu je odigran tradicionalni portalov golf turnir "Turnir ruža - turnir ptičica" posvećen svim preminulim golferima. Ove godine smo se sjetili: Benjamina Filipovića, Zije Selmanagića, Midhata Uštovića, Memice Husića, Veljka Lončara, Ibrahima Mujanovića i Tarika - Đenana Mušića.

Učestovalo je 28 golfera i golferica i 7 juniora.
Ukupno je "pogođeno" 11 "ptičica" što je i rekord ovog turnira. Najviše "ptičica" imao je Jasmin Selmanagić. Pogodio je 4 puta udarac ispod para na čemu posebno čestitamo. Jasmin je odličnom igrom imao najbolji rezultat na ovom turniru od 31 bruto poen. Benjamin Mujanović je imao 2 ptičice dok su po jednu imali: Dejan Šaran, Kenan Mujanović, Jusuf Šabanović, Damir Bilalagić i Dragan Baban.

Kod dama najbolja je bila Anita Selmanagić. U nettu najbolji je bio Kenan Mujanović sa sjajnih 52 neto poena dok je kod dama najbolja bila Amra Čehajić.

Svake godine u sklopu Turnira ruža organizuje se i juniorski turnir. Učestvovalo je 7 mladih golfera iz GK Sarajevo. Najbolji je bio Anur Selmanagić. Drugo mjesto su podijelili Dal Smajić i Vanja Miralem, dok je treće mjesto osvojio Noa Bilalagić.

Nagrade najmlađima uručio je Jasmin Selmanagić dok je glavne nagrade uručio Sead Balić, predsjednik GK Sarajevo. Članica GK Sarajevo Zlata Mušić, supruga od Tarika -Đenana Mušića poklonila je najboljima na ovom turniru Tarikove golf knjige kao i razglednice Travnika koje su stajale u sobi kojoj je Tarik volio da boravi što je bio emotivan trenutak na dodjeli nagrada.

Ovaj prije svega dostojanstveni turnir će se slijedeće godine organizirati na svim terenima u Bosni i Hercegovini u isto vrijeme.

Čestitke organizatoru, svim učesnicima što smo se ovaj dan sjetili naših golfera koji fizički nisu više sa nama.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba