Izdaju se nove kartice članstva

Izdaju se nove kartice članstva

Objavljeno: Srijeda, 19.05.2021 godine

Evidencija HCPa za sve golfere je jako važna i svaki Golf Savez je zadužen za evidenciju HCPa svih golfera u svojoj državi. Jedan od najboljih sustava u Europi, a slobodno možemo reći i u svijetu je evidencija Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Uz dosta problema sa pridržavanjem Pravilnika o evidenciji HCP, portal bhgolf uspješno obavlja ovaj posao već 11 godina, mada za sve ove godine, članovi nisu poštovali Pravilnik GS BiH jer je članarina klubovima trebala biti plaćena do 1.03. za tekuću godinu.

Pripadnost klubu, pripadnost krovnoj instituciji - u našem slučaju, Golf Savezu BiH, je jedan od osnovnih postulata golfera u svijetu. Postoji određeni broj članova koji "žongliraju" sa uplatama članarina, iz samo njima poznatih razloga, ali veliki, ogroman broj pravih, istinskih golfera izvrši svoju obavezu prema matičnom klubu.

Ove godine smo u evidenciji i zvanično dobili golf kartice juniora. Do sada su bili pojedinačni slučajevi u evidenciji a sada su i zvanično juniori uvršteni u sistem obračuna HCP-a.

Sistem obračuna HCP-a u Bosni i Hercegovini je više puta provjeravan od strane nadležnih iz WHS-a i EGA i do sada nismo dobili ni jedan mail da je nešto negativno.

Dosta problema izazivaju šifre i brojevi na karticama, ali uspješnost i opstojnost, kao i baza podataka koju imamo je važnija od pojedinačnih slučajeva nepoznavanja rada na računarima.

Od utorka 18.05. stare kartice više ne važe a nove su u pripremi i svi golferi koji su platili članarine matičnim klubovima, odnosno nalaze se na spisku koji su klubovi dostavili, nove kartice će biti spremne u petak 21.05. prije početka Lige BiH.

Još jednom molimo sve članove ako imaju problema sa logiranjem da se obrate na mail info@bhgolf.ba kako bi riješili sve probleme oko kartica i prijava na turnire.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba