Robert M. novi rekorder Forest Creek-a

Robert M. novi rekorder Forest Creek-a

Objavljeno: Ponedeljak, 07.06.2021 godine

U prekrasnom ambijentu golf terena Forest Creek u Zavidovićima, odigrana su 2 kola Lige Bosne i Hercegovine u golfu, točnije 3. i 4. kolo. Nije bio nekih velikih iznenađenja kada je u pitanju put prema klubskom prvaku Bosne i Hercegovine u golfu. GK Posušje je povećalo svoju prednost u odnosu na GK Sarajevo, ali sada postaje sve zanimljivije za ostala mjesta u Ligi BiH.

Veoma kratko trajao je rekord Merima Vučkića na golf terenu u Zavidovićima. Da podsjetimo da je 29.05. Merim na Klubskoj ligi odigrao 70 udaraca i postavio rekord igrališta a poslije Lige BiH prvi golfer koji je odigrao golf teren Forest Creek ispod 70 udaraca je Robert Mandurić iz GK Posušje sa 69 udaraca što mu donosi titulu rekordera ovog prelijepog golf terena. Sa tri ptičice, 2 double bogeya, dva bogeya i 11 parova Robert je uspio odigrati ispod 70.

Od ostalih igrača bilježimo dobre partije Mladena Mušure 71 udarac, mladog Tarika Mujanovića koji je prvi dan odigrao sjajnih 74 udarca, Tihe Parlova, Gordana Miralema sa po 73 udarca.

Ostaje nam da malo pričekamo rukovodioca Lige za objavu konačnih rezultata za ova 4. kola a vrlo brzo, već naredni vikend nas u Posušju očekuje konačni rasplet i plasman Klubske Lige Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Čestitke svima koji su igrali dobro i domaćinima GK Krivaja na još jednom uspješno organizovanom golf turniru.

Posebne čestitke Robertu Manduriću koji je postavio nove standarde golf rezultata u Zavidovićima.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba