Ah meraka u večeri rane

Ah meraka u večeri rane

Ah meraka u večeri rane

U Sarajevu se nastavljaju golf turniri neobičnih naziva a u zadnjih par turnira daju se nazivi popularnih pjesama. Ovog četvrtka se igrao turnir "Ah meraka u večeri ranoj", poznata narodna pjesma koju ne sviraju četvrtkom Dženan i njegova ekipa sjajnih muzičara.

Kada smo kod ove narodne pjesme da se malo posvetimo samoj pjesmi...Pjesmu je napisao čuveni tekstopisac iz Goražda Rade Jovanović koji je najčešće tražio inspiraciju u rijeci Drini, ljudima i prirodi. Napisao je preko 500 pjesama a jedna od najčuvenijih je "Kada sretneš Hanku" u sjajnoj izvedbi Safeta Isovića.

Malo tradicije i da neke stvari ne odu u zaborav ali da se vratimo temi i golfu.

Najbolji na turniru su bili Alma Mekić Tataragić sa 17 poena i Samir Smajić sa 31 poenom. Nekako smo se navikli da je Samir često na pobjedničkom postolju ali u zadnje vrijeme stalno spominjemo i Almu Mekić Tataragić koja igra sve bolje i bolje ali i zasluženo osvaja mnoge turnire u Sarajevu.

U netu su najbolji bili Mirjana Mirković i Nedim Čehajić.

Naravno kao i svaki četvrtak rezervisan je za sjajnu ekipu muzičara predvodjeni Dzenanom Selmanagićem koji je na ovom turniru odigrao solidnih 20 poena.

Slijedeći turnir u Sarajevu je malo zabavnih pjesama i zove se "Ljeto ide kako si mi ti".

Share: