Amel Festa najbolji na prvenstvu Golf kluba Krivaja

Amel Festa najbolji na prvenstvu Golf kluba Krivaja

Amel Festa najbolji na prvenstvu Golf kluba Krivaja

Golferi su uvijek govorili da će vrijeme biti onakvo kakvo mi hocemo. Naravno da nemamo nikakvog uticaja na vrijeme, ali su golferi u zadnje vrijeme često na mobitelima i gledaju prognozu vremena koja je često krivac odgađanja golf turnira. Organizator Prvenstva Golf kluba Krivaja nije ni pomislio da promjeni termin iako su razne prognoze bile...loše vrijeme. A znamo da nema lošeg vremena nego loše obučenog golfera. Na ovome posebne čestitke.

Turnir vse igrao dva dana i učestvovalo je 22 igrača i to uglavnom iz GK Krivaja. Najbolje rezultate u ova dva dana igre odigrao je Amel Festa sa 149 udaraca (74,75) i zasluženo podigao pehar prvaka Golf kluba Krivaja za 2023 godinu. Odmah do Amela je nama nepoznato ime Sun Quifeng sa 150 udaraca, dok je treće mjesto osvojio Zlatan Muslimović sa 154 udarca. Nažalost, dva sjajna juniora Tarik Đerzić i Tarik Mujanović nisu baš najbolje igrali pa su se našli na četvrtom i petom mjestu ovog značajnog turnira za GK Krivaja jer je kruna jedne sjajne sezone koja se desila u Forest Creek-u.

Predsjednik Golf kluba Krivaja, Haris Mujanović,  na mrežama se zahvalio riječima: "

Dragi prijatelji, dragi golferi,

posljednji planirani oficijelni turnir na Forest Creek Golf and Lodge Resortu je uspješno priveden kraju. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su svojim prisustvom turnirima i eventima pomogli i pomažu razvoju našeg terena i BH golfa. Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavam da ce naredna sezona na Forest Creeku GLR imati sljedece promjene:

1. Genius Golf Management System (najnapredniji menadzment sistem u golfu danas);
2. 5G internet i signal za mobilne telefone ( napokon stigao );
3. ProShop i glavna recepcija ( u gradnji );
4. 1,5 km novog sistema za navodnjavanje (instalirano);
5. Asfaltna cesta do terena ( u procesu );
6. Tri nova turnira.

Hvala vam svima na podrsci. Vidimo se naredne godine"

Nama je da dodamo čestitke za rad GK Krivaja a posebno čestitanje Amelu Festi na ovoj šampionskoj tituli.

Share: