Amerikanac Chris Wiliams -8

Amerikanac Chris Wiliams  -8

Amerikanac Chris Wiliams -8

U Turskoj je počelo Svjetsko Amatersko prvenstvo za muške ekipe. Poslije prvog dana amerikanci su odigrali nevjerovatnih -13 i ubjedljivo vode ispred mladića iz Mexica koji imaju -9 dok su je na trećem mjestu ekipa Republike Koreje sa -8.Amerikanci i ekipa Koreje je igrala Sultan dok su Meksikanci igrali Faldo -  Nacional.

Na ovom Svjetskom prvenstvu iz našeg bližeg okruženja učestvuju. Slovenija +2 (25 mjesto), Makedonija, koja je prvi put na Svjetskom prvenstvu, +13 (56 mjesto), Srbija +21 (61 mjesto) i Hrvatska +38 (71 mjesto). Ukupno učestvuje 72 reprenzentacije. Na začelju je ekipa Kyrgystana sa +61.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je Chris Wiliams sa -8 koji je igrao Sultan. Chris je odigrao 1 bogie, 1 eagle i 7 birdy-a. Kada bude Tiger Woods bude igrao Sultan 12.10. na ProAm turniru, vidjet ćemo stvarnu snagu mladog Chris-a.

Iza amerikanca je, meksikanac, Sebastian Vasqez sa -6, dok je treći Mackenzie Hughes, mladić iz Canade sa -5.

Ovi mladići su krenuli furiozno na Svjetskom amaterskom prvenstvu koje se igra u Turskoj. Međutim, sačekat ćemo još tri dana igre da vidimo ko će izdržati ovaj zaista nevjerovatan tempo koji ide u minus.

Naša reprenzentacija ne učestvuje na ovom prvenstvu zbog „kasne prijave“ odnosno popunjenosti timova. Broj ekipa je ograničen na 72 a prijavljeno je 78 ekipa. Prema igri igrača iz Kyrgystana sigurni smo, da je naše reprenzentacija učestvovala ne bi bila zadnja.

Share: