Birdie na Balkanu

Birdie na Balkanu

Birdie na Balkanu

U prestižnom Njemačkom golf časopisu GOLFMAGAZIN.de objavljen je članak o golfu na Balkanu potencirajući se na golf terene u Hrvatskoj i u Posušju u Bosni i Hercegovini. Autor ovog teksta na veoma pozitivan način hvali golf na Zapadnom Balkanu i u superlativu priča o golfu na ovim prostorima dodirujući i turističke atrakcije na putu od Zagreba prema Dalmaciji i posjeti Hercegovini. Naravno nije sve pohvalio jer je pojasnio da golf igralište u Splitu nije za pohvaliti. Da ne diramo igrališta u Zagrebu i Savudriji koji su dio ovog članka i zauzimaju svoje mjesto, bazirat ćemo se na golf teren Topala i značajan osvrt autora i realnog stanja za koji svi dobronamjerni golferi znaju. Autor kaže, nije Valderrama jer se ipak nalazi u Bosni ali da golf teren ima svoju egzotičnost i duh članstva, to je nešto što malo koji golf teren ima.

Ništa nama novo nije rekao ali je sada objasnio mnogim golferima u Njemačkoj da se igra golf u Posušju, da imamo teren i da nije Valderrama ali da ovaj teren ima svoju dušu. Mi moramo biti svjesni naših mogućnosti i da za dugo vrijeme nećemo biti golf destinacija ali se iskreno obradujemo kada ugledamo bilo koji članak koji iskreno i pošteno priča o našim pionirskim potezima. 

Čestitke svima od pokretača, osnivača, predsjednika, tajnika i svim članovima jer i dalje nastavljaju da daju dušu golf terenu Topala a kada bude novca i više golfera i Topala će imati zelenije staze, baš kako je autor ovog članka rekao.

Hvala Golfmagazinu.de na objavi ovog iskrenog članka.

Share: