Bravo za U.O. GK Sarajevo

Bravo za U.O. GK Sarajevo

Bravo za U.O. GK Sarajevo

U Sarajevu će se ovaj vikend odigrati najveći turnir u historiji golf igrališta VF u Sarajevu. Da nismo “bombastični”, onda slobodno možemo reći golf turnir sa najviše učesnika.

Stariji golferi sjetit će se Pro-Am turnira na kojem je učestvovalo 54  golfera, ali na Turnir povodom Grada Sarajeva 2024. prijavljen je puno veći broj učesnika.
Počelo je već davne 2013.godine na ideju Jasmina Selmanagića i Dejana Šarana da se organizuje golf turnir povodom najznačajnijeg dana Grada Sarajeva. Kako se vrijeme smiješilo golferima i početak sezone je bio značajno ranije tada je GK Betanija organizirala Prvi golf turnir povodom Dana Grada Sarajeva. Turnir se desio baš na dan Grada, 6.04.2013. godine.

Na turniru je učestvovalo 20 golfera i golferica a prvi šampioni su bili Mahir Kadrić i Lamija Prcić, tadašnja Ćehajić. Turnir se igrao dva dana.

Neočekivan broj prijavljenih iznenadio je sve u Sarajevu. Pred novi U.O. golf kluba Sarajevo došao je izazov na koji su odgovorili sa sjajnim golferskim raspisom koji zadovoljava sve učesnike. Odvajaju juniore od starijih za dobrobit starijih golfera, a i odvajaju starije od juniora za dobrobit juniora. Juniori će svoju rundu golfa odigrati dan ranije u subotu 6.04. i tako se pripemati za Cedevita ligu koja im uskoro predstoji.

Na raspisu se pojavilo i novo odgovorno lice a to je Gordan Miralem kojem želimo miran turnir, a uvertira pred turnir je odlična, baš onakva kakva dolikuje glavnom gradu, najstarijem golf terenu i najbrojnijem golf klubu u Bosni i Hercegovini.
Zbog velikog broja prijavljenih očekuje se strpljenje i fer igra od učesnika jer niko u Sarajevu nema iskustva sa organizacijom turnira koji broji preko 54 učesnika + 11 juniora.
Zbog ubrzanja igre, za nagrade se igra u bruto i neto obračunu. Mole se svi učesnici da podignu lopticu kada više nemaju poena kako bi se ubrzala igra i ovaj turnir na vrijeme priveo kraju.

Još jednom da čestitamo organizatoru na čelu sa Gordanom Miralemom na raspisu i odličnim odlukama prije turnira koje nisu bile jednostavne.

A turnir ko turnir, najbolji će pobjediti, neki će se žaliti, nekome će nešto smetati i sve to je sastavni dio jedne sjajne igre koja se zove golf.

Svim učesnicima, golferima, dobro došli na najveći golf turnir u Sarajevu, turnir povodom oslobođenja Grada Sarajeva.

Vrijeme će biti savršeno, ako nekoga zanima.

Dobra Igra.

Share: