Buran vikend za golfere BiH

Buran vikend za golfere BiH

Buran vikend za golfere BiH

Jedan od onih vikenda golfa kada su bh golferi na raznim golf terenima u BiH ali i izvan BiH igrali golf i uživali u ovoj sjajnoj igri. Mnogo informacija, sjajnih priča imamo za objaviti pa smo se odlučili za zajedničku objavu a onda posebno o svakoj golferskoj priči koja se desila ovaj vikend.

Da krenemo od najmlađih. U Sarajevu je odigrano VI Juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Najave da će biti najbrojnije do sada nisu ostvarene ali bilo je sjajno na sarajevskom golf terenu u ova dva dana. Odlično vrijeme, odličan teren, dobra organizacija i mladi golferi koji su se rasporedili po golf terenu uz nadzor trenera, sudija, familije i iskrenih ljubitelja golfa.

Prema Pravilniku Golf Saveza BiH, igra se Prvenstvo do - i 14 godina i do - i 18 godina. Bile su i 3 juniorke pa da krenemo sa njihovim rezultatima. Prvo mjesto osvojila je prošlogodišnja prvakinja BiH Ema Šabanović kojoj je ovo treća titula juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine i možemo slobodno reći ubjedljivo prvo mjesto. Za titulu najbolje Emi je trebalo 188 udaraca. Druga je bila Sarah Tataragić sa 200 udaraca dok je treće mjesto osvojila Zana Mujanović sa 216 udaraca.

U konkurenciji juniora do 14 godina najbolji je bio sjajni mladi Vanja Miralem (11 godina) sa 149 udaraca u ova dva dana igre i izjednačenom igrom (75,74). Drugo mjesto osvojio je Anur Selmanagić sa 155 udaraca dok je treće mjesto zauzeo Fedja Baroš sa 196 udaraca.

U skupini do 18 godina novi juniorski prvak BiH je Dal Smajić sa ubjedljivih 139 udaraca (69,70). Drugi je bio višestruku juniorski prvak BiH Tarik Đerzić sa 147 udaraca a treće mjesto zauzeo je Kan Bizović sa 155 udaraca.

Dok su mladi igrali u Sarajevu Prvenstvo u Posušju se igrao Turnir sponzora gdje je uz pomoć donacija kupljena kosilica koja je nedostajala vrijednim članovima GK Posušje. Bravo svima. Ali rezultatski na Turniru sponzora Tihomir Parlov je odigrao -3 što je veliki rezultat vrijedan posebnog čestitanja i posebne objave, posvećene ovom izjadnačavanju najboljeg rezultata u historiji  golfa Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu se igrao turnir naziva "Golf turnir" gdje su Selmanagići Anita i Jasmin bili najbolji na turniru. 

I na međunarodnoj sceni su golferi iz BiH bili aktivni ovaj vikend. U Mađarskoj su na Midamaterskom prvenstvu Mađarske učestvovali Samir Smajić, Gordan Miralem i Samir Tataragić.

Na ProAm turniru u Beogradu bosansko-hercegovački pro Dejan Šaran je nastupio sa svojom ekipom u sastavu: Jasmin Terović, Damir Hadžić i Goran Hadžić koji su uspješno predstavili  PGA BiH.

Nažalost, prostor na našem portalu je ograničen ali ćemo se u narednim danima pojedinačno i posebno posvetiti svim ovim turnirima.

Bravo za sve koji su igrali i učestvovali u organizaciji ovih turnira. 

Share: