Callaway fitting palice od sada u BiH

Callaway fitting palice od sada u BiH

Callaway fitting palice od sada u BiH

Zajedničkom "akcijom" Tarika Kurbegovića, Seada Balića, Dejana Šarana uz pomoć OK BiH kao i PGA Europe, IGF-a napokon će igrači golfa u BiH imati mogućnost izbora najnovijih golf palica po izboru ili poznatom Custom Fitting Club i to od najvećeg proizvođača golf opreme - Callaway-a.

Realno BiH nije golf tržište zanimljivo za bilo koju opciju velikih kompanija ali ovo nije interes proizvođača opreme koliko interes da naši golferi dobiju priliku da probaju najnovije modele i to tokom čitave godine.

Custom fitting će raditi Dejan Šaran koji je uspješno položio i dobio certifikat Product Specialist i to od Callawaya, što je moramo priznati veliki uspjeh.

 Šta to znači za golfere u BiH?

Komplet novih palica sa mnogo raznih shaftova stigao je u BiH i to nema nikakve veze sa trgovcima koji imaju moć da vam prodaju štapove koji vam baš i ne odgovaraju ili ste dobili trenutno zadovoljstvo. Ne morate putovati daleko izvan granica BiH kako bi pokušali naći najbolju opciju za vas, naravno ako se radi o Callaway palicama. Međutim, i ako preferirate nekog drugog proizvođača opet je lakše odabrati shaft koji vam treba. Ogromna prednost je što ne morate sve završiti za 30 minuta koliko obično traje fitting u prodavnici opreme.

Ako vam se sviđa odabir i želite nabaviti nove Callaway štapove oni sada mogu doći na vašu adresu u BiH putem firme iz Hrvatske tačnije iz Opatije ili da ih sami preuzmete u Hrvatskoj. Također tu su i prednosti plaćanja preko žiro računa.
Callaway za svaku fitting palicu posvećuje punu pažnju što znači da kao kupac imate svoj broj, garanciju ali i servis u slučaju lomova što je, da budemo iskreni, čest slučaj u BiH.

Na našem portalu  2012. godine Dejan Šaran je napisao članak o značaju i važnosti kvalitetnog odabira shafta ali nažalost većina golfera iz Bosne i Hercegovine nije  imala priliku da uradi fitting.

Zašto je shaft veoma važan za svakog golfera (https://bhgolf.ba/clanak/koliko-znaci-dobar-shaft-1-dio/233), je članak koji vrijedi opet pročitati.

Dobar odabir golf palica može mnogo doprinijeti u vašoj igri ali ipak da ne zaboravimo da ne igraju samo štapovi. Kvalitet Callawaya i Custom palice neće tek tako donijeti poboljšanje i maksimalno uživanje u partiji golfa ali će sigurno doprinijeti da vaše dužine i preciznost budu puno bolje.

Callaway je napravio ROGUE, jedinstvene palice koje imaju tendenciju da ponude dužinu ali i stepen tolerancije. Savršeni zvuk udarca je nešto što predstavlja Callaway, a sada imamo i materijele poput volframa koja daje novine kod drivera.

Ovo je još jedan segment sklapanja kockica koje vode do uspostavljanja Akademije golfa VF golf terena u Sarajevu.

Share: