Cigo najbolji u zadnjem kolu, Robo pobjednik Lige

Cigo najbolji u zadnjem kolu, Robo pobjednik Lige

Cigo najbolji u zadnjem kolu, Robo pobjednik Lige

U subotu  13 listopada odigrano je posljednje deveto kolo Klupske lige  GK Posušje. Po sunčanom  vremenu  igralo  je 15 igrača. Pošto se uređuju green-ovi 6 i 7, ovo kolo se igralo na starih 6 rupa.

Najviše  u ovom kolu je pokazao Ivan Mandurić  odigravši 32 brutto poena, drugi je bio Nevenko Ćuk sa 31 a treći je bio Robert  Mandurić  sa  30 brutto bodova.

Ovo kolo nije utjecalo na ukupni poredak, jer se već prije ovog kola znalo da će pobjednik lige GK Posušje 2012 godine biti Robert Mandurić koji je u klupskoj ligi  iz kola u kolo pokazivo najviše. Robert je čitavu ovu godinu ostvarivao najbolje rezultate na igralištu Topala. Mladi Robo je pobjedio i prošle godine i kako stvari stoje još dugo će da "vlada" igralištem Topala u Posušju, barem što se Lige tiče.

Kada spominjemo Ligu Golf Kluba Posušje da nešto i kažemo o povijesti  klupske lige.  Početak  klupske lige predviđen je za  2009 po stroke  sustavu sa zamišljenih  6 kola,  ali nije završena do kraja s tim da je Ivan Ivanković  te sezone pokazivao najviše, a 2010 organizira se  liga sa stroke sustavom od 6 kola lige i prvi pobjednik lige je sadašnji predsjednik  Veljko Lončar. U 2011 se mijenja sustav gdje se umjesto stroke sustava ubacuju bodovi  i boduju su  6 najboljih stroke rezultata od 9 kola i pobjednik lige je Robert Mandurić, Ove 2012 godinu uvodi se bruto bodovanje s tim da se računaju 6 najboljih  rezultata od 9 kola lige. Klupska liga je zamišljana kao druženje članova  GK Posušje   što je jako dobro prihvaćena od članova što se vidi po broju igrača koji sudjeluju u  ligi. Da se druženje nastavlja i poslije igre uvodi se pravilo da dva člana organiziraju ručak za sve učesnike lige te je cjelodnevna zabava  zagarantirana.

Da je golf druženje bez obzira na godine  pokazuje to da je najstariji učesnik lige Mate Jurković  (66 god.) koji je, moramo spomenuti, u ovom kolu je imao 28 bruto bodova, dok su najmlađi učesnici  lige  Marko i Robert Mandurić (17 god.)

Sljedeći tjedan u Sarajevu se igra Masters 2012, svim prijavljenim igračima želimo  dobru igru a članovima GK Posušje  želimo i malo sreće u igri.

Share: