Dejan Šaran nije više u profesionalnim vodama

Dejan Šaran nije više u profesionalnim vodama

Dejan Šaran nije više u profesionalnim vodama

Na incijativu Dejana Šarana u Sarajevu je održan sastanak vlasnika golf terena, predsjednika Saveza, BH PGA kao i golf klubova sa jedinom temom Izmjena i dopuna Pravilnika o Dozvoli za igranje.

Novi Pravilnik je sada u izradi i očekuje se da će u kratkom vremenu biti na stolu Upravnog odbora Golf Saveza Bosne i Hercegovine na usvajanju.
Na sastanku su određeni statusi i nivoi trenera sa licencom IGF-a kao i njihove ingerencije u Bosni i Hercegovini.

Pošto je riješena budućnost trenera Bosne i Hercegovine,  Dejan Šaran je obavjestio sve prisutne da napušta profesionalni golf i da se vraća  amaterskom golfu.

Poslije 14 godina rada kao učitelj golfa u Bosni i Hercegovini sa preko 12.000 sati učenja golfa, Dejan je odlučio da napusti profesionalni golf i da uživa u sjajnoj igri bez obaveza i zadataka. Ovaj čin je uslijedio jer smo napokon dobili trenere iz Bosne i Hercegovine i da, kako je rekao, se nada da više nećemo morati uvoziti golf trenere iz raznih zemalja nego ćemo uvijek imati svoje trenere i graditi put trenera samostalno.

“Registrovali smo klubove, Savez, PGA, imamo mlade, sada imamo i svoje trenere na svakom golf terenu. Imamo WHS i golf igrališta koja imaju zvaničan Slope terena. Imamo sve što je potrebno da ima jedna golf država. Kakvo je takvo je ali naše je. Nije bilo jednostavno doći do ove faze. Mnogo godina nam je trebalo da sve ovo organizujemo i da nas prihvate u relevantnim međunarodnim organizacijama. Sve to je rezultat dugogodišnje sjajne saradnje prije svega sa Jasminom Selmanagićem, pokojnim Veljkom Lončarom i porodicom Mujanović, ali bilo je još istinskih golfera, neka mi ne zamjere, koji su prolazili kroz ove faze i pomagali kako bi BiH imala svoje mjesto u golferskom svijetu. Nadam se da će budućnost znati cijeniti i poštovati”.

Više informacija ćemo imati u narednom periodu.

 

Share: