Kad grmi ..definitivno ....nema golfa

Kad grmi ..definitivno ....nema golfa

Kad grmi ..definitivno ....nema golfa

Natjecateljski odbor tradicionalnog golf turnira “Hercegovina Open”, točnije da budemo direktniji, golferi Tihomir Parlov i Ivan Lončar su odlučili: “nisu zadovoljeni sigurnosni uslovi za odigravanje prvog turnira u seriji turnira u Posušju pod nazivom Tjedan golfa u Posušju i golf turnir “Hercegovina Open” koji je trebao da se odigra u subotu 6.08. otkazan je i zakazan je novi termin - srijeda 10.08.2016 g.”

Vodeći se prvim postulatom golf igre, bezbjednost na prvom mjestu, gore navedeni GOLFERI, članovi Natjecateljskog odbora su vrlo jednostavno odlučili – nema igre u subotu, jer 25 golfera, prijavljenih učesnika golf turnira mogu biti izloženi opasnosti koju donosi grmljavina u neposrednoj blizini golf terena a i na samom terenu.

Pokazalo nam po tko zna koji put, da se imena odgovornih golfera koja se nalaze u raspisu turnira nisu samo imena koja se stavljaju tek tako, reda radi, nego su to osobe koje imaju malo veće odgovornosti od brutto i netto razmišljanja golfera, i da su to osobe koje ne brinu samo o svojim rezultatima nego brinu o svim golferima koji igraju određeni turnir.

Znamo da istinski golfer nije samo brutto i netto ili stroke, nego je istinski golfer  onaj koji brine  o drugom golferu, brine o golferskom kodeksu i ne dozvoljava bilo kakvu diskriminaciju. Zbog toga u raspisu postoje imena  uglavnom golfera koji brinu o raznim “sitnicama”, na što MORAMO da gledamo sa velikim poštovanjem.

“Kad grmi ….. nema golfa” iskoristili smo da se zahvalimo osobama koji se nalaze na svakom raspisu golf turnira bilo da su Natjecateljski odbor ili Direktori turnira, ili su organizatori golf turnira, jer su to osobe koje razmišljaju o svakom učesniku golf turnira bez obzira na golf rezultat a pored mnogih stvari o kojima vode računa ponekada se upitaju da li grmi ili ne?

Moramo da znamo da su to samo ljudi i da su u nekim situacijama bespomoćni a pravi golferi čak i to poštuju, tu bespomoćnost.

Možemo samo da kažemo da golfer izuzetnih moralnih kvaliteta, gleda sa velikim POŠTOVANJEM  sve osobe, golfere čija imena su se nalazila na bilo kojem raspisu golf turnira pogotovo kada su donosili teške Odluke, a kako stvari stoje, onim “golferima” čija imena nisu nikada  spominjana na bilo koji način ni na jednom raspisu golf turnira, koji nisu nikada na bilo koji način pomogli organizaciju bilo kojeg golf turnira, koji nisu na bilo koji način pomogli organizaciju “svog” golf kluba,

izgleda da je omiljeno “… ništa nije sveto – samo bruto i neto ……..” …..grmilo ili ne.

Share: