Mališani na golf terenu u Sarajevu

Mališani na golf terenu u Sarajevu

Mališani na golf terenu u Sarajevu

Na sarajevskom golf terenu protekle sedmice obilježen je i napravljen teren od  9 rupa za najmlađe golfere. Ukupna dužina terena je 2.244 metra a par igrališta je 70.Teren za najmlađe ima dva para 5 i četiri para 3, ostalo su parovi 4.

U četvrtak 23.03. su Vedran Baroš, Feđa Baroš, Katarina Perić i Leon Perić najmlađi golferi u Bosni i Hercegovini po prvi put izašli na teren i odigrali teren koji je osmišljen za njihovu generaciju. 

Ovo je trenutak koji su istinski zaljubljenici u golf dugo čekali, teren za najmlađe sa dužinama adekvatnim njihovim uzrastima, što nam donosi stvrani početak razvoja golfa kod najmlađih.

Zanimljivo u ovom istorijskom momentu da je Leon Perić, 7 godina napravio prvi birdy i to na rupi broj 3, dok je Vedran Baroš na paru 4 dužine 135 metara sa svojim driverom, poslao lopticu pravo na green. Nažalost nije uspio da napravi svoj prvi eagle i prvi eagle na dječijem terenu ali smo sigurni da će u skoroj budućnosti to uspjeti.

Kako stvari stoje, možemo očekivati da će u ovoj sezoni biti organizovano prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu za najmlađe što će biti od velikog značaja za razvoj golfa u budućnosti.

Iz BH PGA su zamolili sve klubove u Bosni i Hercegovini da učine maksimalne napore kako bi privukli što više djece na golf terene u Bosni i Hercegovini.

Da napomenemo da treninzi za djecu u Sarajevu startaju u četvrtak 30.03 u 16 sati.

Svima koji su učestvovali u ovom projektu možemo samo zahvaliti i izraziti veliki respekt u ime svih mališana koji će u budućnosti da se druže na čistom zraku i veselo igraju golf u Bosni i Hercegovini.

Bravo za Vecu, Feleta, Katu i Leona...igrali su odlično, ponašali se dostojanstveno i igrali igru koju stvarno vole.

Share: