Kan Bizović i Ermina Vučkić najbolji u Zavidovićima

Kan Bizović i Ermina Vučkić najbolji u Zavidovićima

Kan Bizović i Ermina Vučkić najbolji u Zavidovićima

U Zavidovićima na prelijepom golf terenu Forest Creek, odigran je tradicionalni golf turnir Zavidovići Open koji je okupio 49 učesnika što je i rekordan broj učesnika kada pogledamo ovaj turnir u Zavidovićima. Svi su se složili, lijepo je bilo ovaj vikend u Zavidovićima.
Bilo je puno gostujućih golfera, svi klubovi iz BiH su imali svoje predstavnike, a već standarno i organizacija turnira je bila na odličnom nivou.

Da krenemo od dama. Najbolja na turniru u Zavidovićima je bila članica GK Krivaja, Ermina Vučkić koja je odigrala 26 bruto poena. Na drugo mjesto plasirala se Ivana Dujmović iz Splita sa 12 poena, dok je treće mjesto zauzela Galia Frank iz Austrije sa 9 poena.

U muškoj konkurenciji malo više uzbuđenja. Prvak Zavidovići Opena za 2023 godinu je mladi Kan Bizović sa odigranih 31 bruto poenom. Prvi do Kana, odnosno drugo mjesto je zauzeo Samir Smajić sa 30 poena dok je treće mjesto zauzeo Haris Đerzić sa 29 poena.

Pobjednik se kao i obično rješavao na zadnjim rupama što je već postala uobičajena praksa kada je muški golf u Bosni i Hercegovini u pitanju.

Najbliži udarac rupi izveo je Dinko Tursić i osvojio kolica za golf.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik GK Krivaja Haris Mujanović i sekretar kluba Adnan Šabanović koji su se zahvalili svim učesnicima na dolasku a naročito golferima iz drugih zemalja.

Čestitamo najboljima kao i organizatoru na ovom turniru.

Share: