Mahir Kadrić, 65 udaraca u Sarajevu

Mahir Kadrić, 65 udaraca u Sarajevu

Mahir Kadrić, 65 udaraca u Sarajevu

Bliži se Liga BiH u kojoj zadnjih 5 godina dominiraju golferi iz Posušja. Kako su preuzeli primat nikako da GK Sarajevo spremi adekvatan odgovor na sjajne igrače iz Posušja. Potpuni povratak Mahira Kadrića na golf terene daje nadu golferima iz Sarajeva da će malo pomrsiti račune igračima iz GK Posušje. Naravno, ovo je timsko takmičenje.

Sjajni Mahir Kadrić, golfer sa najviše osvojenih turnira u Bosni i Hercegovini, odigrao je sarajevski golf teren -1, što je jedino pošlo za rukom Dejanu Šaranu ako pogledamo članove BH golf klubova i naravno Mahiru Kadriću koji je ponovio svoj najbolji rezultat i tako postao jedini sa dva puta odigranih -1 u Sarajevu.

Zanimljivost ovog vikenda desila se da je Urban Legat osvojio prvi ProAm golf turnir u Posušju i postavio novi rekord golf terena u Posušju, Mahir Kadrić poravnao, svoj i rekord Dejana Šarana na golf terenu koji je u vlasništvu Jasmina Selmanagića, a prije 15-tak godina su baš njih trojica radili, igrali i predstavljali Bosnu i Hercegovinu na velikim međunarodnim turnirima i otvarali vrata svim budućim golferima na čelu sa Jasminom Selmanagićem.
U ovoj priči rekorda, trenera, igrača, predsjednika za ovaj vikend jedino nedostaje Ena Smajić kako bi se upotpunila knjiga vrhunskih imena bosansko-hercegovačkog golfa, imena bez kojih bi golf Bosne i Hercegovine bio siromašan.

Naravno na slijedećim stranicama knjige, pojavljuju se imena novih sjajnih istinskih golfera koji mnogo doprinose daljem razvoju igre i rezultata u Bosni i Hercegovini ali ovaj vikend je ipak ostavljen za „staru gardu“ koja još uvijek ima snage da igra, radi i postavlja rekorde.

Sigurni smo da će se rekordi rušiti. Dolazit će novi igrači, željni uspjeha, pobjeda. Dolazit će novi, bolji treneri sa mnogo više znanja. Na putu su i novi predsjednici koji će nadograđivati uspjehe gore navedenih. Nama ostaje da ne zaboravljamo. Ovaj uspjeh, rezultatski uspjeh Mahira i Urbana vraća nam nadu da pravi, istinski golf nije izgubljen na ovim prostorima i da nismo izgubili igru koja se igrala sa puno ljubavi i strasti.

Zbog toga ovi rekordi Mahira i Urbana nisu samo obični brojevi koji će vrlo brzo biti zamjenjeni novim imenima i brojevima, i nisu samo „igrali su odlično“. Oni su mnogo značajniji od običnih brojeva i rezultata.

Oni su nam pokazali da ISTINSKI GOLF još uvijek stanuje ovdje. Zbog toga čestitamo Urbanu Legatu i Mahiru Kadriću. Hvala vam što vas poznajemo.

Share: