Mahir Kadrić, Ena Smajić, Vanja Miralem i Zana Mujanović najbolji na turniru Grada Sarajeva

Mahir Kadrić, Ena Smajić, Vanja Miralem i Zana Mujanović najbolji na turniru Grada Sarajeva

Mahir Kadrić, Ena Smajić, Vanja Miralem i Zana Mujanović najbolji na turniru Grada Sarajeva

U Sarajevu po sjajnom vremenu odigran je tradicionalni golf turnir povodom dana Grada Sarajeva koji je okupio rekordan broj učesnika. Učestvovalo je 11 juniora koji su igrali dan ranije i 59 seniora koji su igrali u nedelju. Jednostavnom računicom na turniru povodom dana Grada učešće je uzelo 70 igrača što je rekord od osnivanja golf igrališta VF u Sarajevu po broju učesnika na jednom turniru.
Juniori i juniorke su odigrali svoj turnir dan ranije što je odluka organizatora koja je primljena sa oduševljenjem i kod junior ali i kod seniora.

Najbolju partiju kod juniora odigrao je Vanja Miralem sa 25 poena dok je kod juniorki najbolja bila Zana Mujanović sa 17 poena. Da spomenemo da će naši juniori igrati Cedevita Kup koji se igra u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i Moravskim Toplicama u Sloveniji i starta već polovinom 4.tog mjeseca u Zagrebu.

Kod seniora nije bilo nekih većih iznenađenja pa je najbolju partiju odigrao Mahir Kadrić sa 31 poenom. Iza Mahira su Samir Smajić sa 30 poena i Tihomir Parlov sa 29 poena.

Kod dama, a bilo ih je 10, najbolja je bila Ena Smajić sa 23 poena i polako se vraća u formu što će mnogo doprinijeti ženskom golfu u Bosni i Hercegovini. Drugo mjesto osvojila je Ester Fassol sa 20 poena dok je treće mjesto zauzela Azra Ibrahimbegović Spahić sa 15 poena.


Sjajne partije su odigrali Mirjana Mirković (46 neto poena), Sanjin Avdić (44 poena), Tahir Hamzić (43 poena), Željko Ler (42 poena), Damir Hadžić i Velimir Žuržulović (po 40 poena) i skupina sa 39 poena neto: Ena Smajić, Miroslav Tomić, Azra Ibrahimbegović-Spahić i Edin Talić. Čestitamo.

Na turniru su podijeljene nagrade za najdalji i najbliži udarac i obje nagrade zasluženo je osvojio Zlatan Muslimović. Za najdalji udarac vam je bilo potrebno udariti preko 286 metara koliko je Zlatan “razvukao” lopticu na 4.toj rupi sarajevskog golf terena i to sa palicom hybrid a za najbliži manje od 8cm koliko je Zlatan bio blizu zastavice na prvoj rupi sarajevskog golf terena. Čestitamo.

Na kraju možemo reći sjajna organizacija golf turnira baš onakva kakva dolikuje najstarijem golf igralištu i golf klubu u Bosni i Hercegovini.
Čestitke nagrađenima, organizatoru ali i svim učesnicima na fer i brzoj igri.

 

Share: