Mahir ubjedljiv na najvećem turniru u BiH

Mahir ubjedljiv na najvećem turniru u BiH

Mahir ubjedljiv na najvećem turniru u BiH

U Posušju se odigrao najveći golf turnir u Bosni i Hercegovini ali sada smo već sigurni i u regiji. Na ideju pokojnog Veljka Lončara prvi turnir Kamen, krš i maslina odigrao se u Zagrebu u trećem mjesecu 2011 godine. Iz Posušja je igralo samo 7 igrača. Danas i zadnjih par godina golf turnir "Kamen krš i maslina" uglavnom igra oko 100 igrača, zaljubljenika u golf, koji se sjete velikog Veljka Lončara kako je "grabio" po golf terenima. Nema Veljka ali njegova obitelj je pokrovitelj ovog najvećeg golf turnira koji se igra u spomen na rano preminulog predsjednika GK Posušje.

Tačno 104 učesnika koji su se družili, veselili i igrali golf na Topali u Posušju. Mnogo zvanica, prijatelja, gostiju i samo se može reći da ovaj turnir postaje jedno od glavnih dešavanja u ovom gradu.

Mnogo toga možemo da pišemo kada spomenemo ovaj turnir, ali ona naša obaveza je da pišemo o najboljima, pobjednicima ovog prestižnog turnira, onima koji nose nagrade i najbolje uspomene iz Posušja.

Kod dama najbolja je bila Najda Bauk iz Splita sa 18 bruto poena.Druga je bila Jadranka Mrčela sa 17 a treće mjesto je zauzela Slavica Sović sa 16 poena. Dosta zanimljiva runda za dame i neizvjesna.

Kada smo kod dama da spomenemo i šampionku u neto obračunu a to je Ivana Dujmović sa velikih 48 poena.

Kod gospode već standardno uzbudljivo do zadnje rupe i jednostavno nije moguće proglasiti pobjednika dok se ne ubaci zadnji putt. Ove godine zasluženo najbolji na turniru "Kamen, krš i maslina....", slobodno možemo reći najtrofejniji, igrač koji je igrao najbolje rezultate kada pogledamo golfere iz Bosne i Hercegovine, Mahir  Kadrić. Odigrao je -2, odnosno 64 udarca. Ovo je Mahirov najbolji rezultat u velikoj golferskoj karijeri.Igrao je Mahir i -1 ali nikada -2. I to odigra na najvećem turniru u regiji. To su veliki igrači i svakako za veliki rešpekt. 

Kada smo kod pobjede terena, odnosno pobjednika Kamen,krš i maslina, samo su dva igrača igrala ovaj turnir u minusu (ne računamo pro igrače jer su igrali van konkurencije) a to su: prošle godine Alexander Kopp (-1) a 2018 -6. I Mahir Kadrić 2023 (-2). Sjajna priča.

Ne zaboravimo i sjajnog Mladena Mušuru koji je igrao odličan golf u Posušju (+1) i trećeplasiranog Antu Buljana  (+2) na čemu posebno čestitamo. Da spomenemo i najboljeg u netu kod muškaraca Ivana Jurića sa ogromnih 51 neto poenom.

I na kraju, zabava pjesma druženje baš onako kako znaju da organizuju članovi GK Posušje.

Vidimo se iduće godine uz pozdrav .....BRAVO MAHA.

Share: