Nadolazeće zvijezde 2023 Eldar Ahmedspahić najbolji novi golfer

Nadolazeće zvijezde 2023 Eldar Ahmedspahić najbolji novi golfer

Nadolazeće zvijezde 2023 Eldar Ahmedspahić najbolji novi golfer

U Sarajevu na golf terenu VF-a odigran je turnir u golfu na kojem su učestvovali samo golferi i golferice koji su završili golf kurs u 2023. godini. Učešće je uzelo 5 novih golfera i jedna dama. Na ovom turniru po tradiciji sa novim golferima igrao je i njihov učitelj Dejan Šaran i to sa svakom grupom određeni broj rupa. Nažalost, zbog turnira Skupštine Golf Saveza Bosne i Hercegovine novim golferima nije bio u mogućnosti da se pridruži i predsjednik Golf Saveza Jasmin Selmanagić.
Nekima je ovo bio prvi golf turnir, ali kroz tu nervoznu fazu smo svi kao golferi prolazili i koja je sastavni dio početaka. Sjajna atmosfera na golf terenu i odlično vrijeme koje je poslužilo nove golfere su veoma važni za ukupan dojam prvih turnirskih igara i druženja.
Kada pogledamo turnirski ili takmičarski program, najbolji NEW golfer iz 2023 godine na ovom turniru bio je Eldar Ahmedspahić sa 71 udaracem. Pehar za drugo mjesto podigao je Adnan Korić sa 77 udaraca a pehar za treće mjesto osvojio je Tarik Pilav koji je tek ove godine položio DI sa 79 udaraca. Novi igrači igrali su po obračunu Adj.nett score što u prevodu znači Stroke - HCP ali maksimalan broj udaraca po rupi na ovom turniru je bio 8.
Pored nosioca pehara na turniru su još nastupili: Aber Babić, Tarik Selimović i jedina dama Dženana Balić.
Pehare najboljima uručio je najbolji golfer iz generacije 2022. Damir Hadžić koji je ovogodišnju sezonu završio sa HCP 21. Ovj način uručenja pehara, najbolji iz prošle sezone, BH PGA će nastojati zadržati i u narednim godinama.
Diplome Dozvole za igru uručio je tradicionalno predsjednik Golf Saveza BiH Jasmin Selmanagić koji evo već 15 tak godina potpisuje dozvole za igru za sve igrače u Bosni i Hercegovini. Kuriozitet ovogodišnjih diploma dozvola za igru su i novi golferi kojima je obuku pružio Haris Đerzić trener u Zavidovićima. Na dodjeli diploma Dejan Šaran je naglasio da poslije Urbana Legata, Dejana Šarana sada imamo novo ime kao trenera na diplomama u Bosni i Hercegovini a to je Haris Đerzić.
Ukupno na ova dva igrališta je podijeljeno 15 Dozvola za igru ali nažalost nisu svi bili na svečanoj dodjeli diploma.


U obračanju novim golferima Dejan Šaran je naglasio: "Vi ste moja 13-ta generacija golfera. Nemojte me pitati koja je bolja. Znam samo da je ovo bila jako loša sezona sa brojem novih golfera ali učinkovita sa kvalitetom. Od iduće sezone vi ste golferi koji će novim golferima govoriti UTRPAJ MAJICU, POPRAVI DIVOT, POPRAVI BUNKER.....To su sada vaše obaveze kako bi golf ostao i opstao na ovim čudnim prostorima. Dobro nam došli i nadamo se da će golf postati i vaša igra puna poštenja, poštovanja i solidarnosti".
Čestitamo najboljima, Dejanu Šaranu što je "preživio" broj 13 i Harisu Đerziću na prvoj generaciji golfera.

Share: