Nadolazeće zvijezde

Nadolazeće zvijezde

Nadolazeće zvijezde

U Sarajevu na golf terenu VF-a odigran je još jedan golf turnir neobičnog naziva "Nadolazeće zvijezde". Ovaj put naziv turnira su osmislili golferi koji su ove godine položili dozvolu za igru. Učestvovalo je 7 novih golfera i jedna dama. Sa svakom grupom po određen broj rupa su igrali i predsjednik GS BiH Jasmin Selmanagić kao i učitelj golfa Dejan Šaran koji su tako stavili do znanja novim golferima da su dobrodošli u golf familiju a novi golferi ili Nadolazeće zvijezde su imali veliku čast ali i tremu igrajući sa naša dva predsjednika. Nekima je ovo bio prvi turnir a neki su imali malo iskustvo u turnirskom nadmetanju. Sjajna atmosfera i još jedna ideja Dejana Šarana i Jasmina Selmanagića rezultirala je zabavom i igrom bez nekih velikih opterećenja.

"Baš savršen dan. Hvala na organizaciji i svima na učešću. Vidimo se, dobra igra!"

"Hvala Pro i hvala svima koji su jucer ucestvovali, nadam se da necemo kao grupa ostati na jucerasnjoj igri i druženju."

"Bilo je zadovoljstvo sve Vas upoznati i igrati sa Vama. Nadam se da cemo svi nastaviti sa golfom i druzenjima barem narednih 20-30 godina 😁. Dobra igra!"

"Hvala Pro-u sto nas je naucio osnove golfa i sto je golf postao nasa igra (smiley). I ja se nadam da cemo cesto igrati uz dobro druzenje. Jucer je bilo odlicno, dan za pamcenje. Dobra igra!"

Ovo je samo dio komentara u grupi novih golfera 2022 a moze se primjetiti da rezultat niko ne spominje, što je zanimljivo kod novih golfera. Međutim, ipak se igrao turnir.

Nabolji NEW golfer 2022  na turniru bio je Damir Hadžić sa okruglih 100 udaraca. Drugo mjesto osvojio je Damir Begić sa 106 udaraca baš kao i trećeplasirani Tahir Hamzić. Organizator je odlučio da podijeli i pehar za četvrto mjesto a taj pehar zasluženo je ponio kući Goran Hadžić. Nagrade kao i diplome Dozvole za igru uručili su Jasmin Selmanagić i Dejan Šaran.

Tko zna, ali možda da zapamtimo ova imena jer će vrlo brzo osvajati turnire i sa ozbiljnim nazivima.

Na turniru su učestvovali i "stari" golferi koji su igrali svoj redovan turnir četvrtkom a koji je bio u sklopu ovog turnira i tako simbolično dali podršku novim članovima kluba.  Kod dama najbolja je bila Anita Selmanagić sa 89 udaraca dok je kod muških golfera najbolji bio Albin Pelak sa 77 udaraca.

Malo smo više pažnje posvetili "Nadolazećim zvijezdama" ali ipak je ovo bio niihov turnir. Dobro nam došli i nadamo se da će golf postati i vaša igra puna poštenja, poštovanja i solidarnosti.

Čestitamo najboljima.

Share: