Nedim Ćehajić, Anita Selmanagić i Dal Smajić prvaci GK Sarajevo

Nedim Ćehajić, Anita Selmanagić i Dal Smajić prvaci GK Sarajevo

Nedim Ćehajić, Anita Selmanagić i Dal Smajić prvaci GK Sarajevo

U Sarajevu je odigrano Klupsko prvenstvo GK Sarajevo. Jako slab odaziv članova za ovaj dvodnevni turnir i odlični rezultati juniora prvog dana turnira kratki su rezime ovog Prvenstva.

Ukupno je učestvovalo 9 muških, 3 dame i 3 juniora.

Da krenemo od juniora i sjajnog Dala Smajića koji je nakon dva dana igre i u zanimljivom raspletu, zasluženo postao juniorski prvak GK Sarajevo za 2023 godinu. Prvog dana turnira mladi Dal je odigrao popularnu golfersku nulu sto znači 66 udaraca ili 36 bruto poena. Nije lako odigrati nulu u Sarajevu, to znaju oni koji su igrali a najbolje znaju oni koji nisu. Drugog dana loša partija Dala i 86 udaraca (18 poena) mogla je "baciti pod noge" vrhunski rezultat od prvog dana., ali i drugoplasirani Kan Bizović nije odigrao dobru rundu drugog dana (22 poena) tako da je Dal zadrzao prednost i u završnici bio bolji od Kana. Da spomenemo da je i Kan imao dobru rundu prvog dana od 32 poena. Poredjenja radi, ove godine je samo Mahir Kadrić igrao preko 30 poena (36) u Sarajevu a Tiho Parlov i Samir Smajić su igrati po 30 bruto poena. Tako da je rezultat prvog dana i Kana i Dala veoma vrijedan i za svaki rešpekt.

Kod dama nista novo..Anita Selmanagić dominira a onda daleko od Anite ostale golferice. Prvakinja GK Sarajevo po tko zna koji put je Anita Selmanagić sa 38 poena. Druga je bila Alma Mekić Tataragić sa 26 poena a treće mjesto je osvojila Amra Begić sa 16 poena.

I na kraju kod muskih golfera, pobjednik Klupskog prvenstva je Nedim Ćehajić sa 52 poena koliko je imao i drugoplasirani Adnan Novo. Treći je bio Samir Tataragić sa 44 poena iz dva dana igre.

Nagrade najboljima uručio je ambasador golfa i član UO GK Sarajevo Jusuf Šabanović.

Čestitke najboljima a posebne čestitke Dalu Smajiću na igri prvog dana ovog turnira. 

Share: