Nedim i Azra “spremni za ljeto”

Nedim i Azra “spremni za ljeto”

Nedim i Azra “spremni za ljeto”

Još jedan golf turnir sa zabavnim naslovom u Sarajevu, Ljeto ide kako si mi ti. Poslije sevdalinke nagli skok pa se otišlo na početak jedne od najpopularnijih pjesama, Lipe cvatu, najpopularnije rock grupe u Yu - Bjelo Dugme. Autor teksta i muzike je Goran Bregović tako da smo i po autorima prešli iz Goražda u Sarajevo.

Kako je standard na ovim turnirima se okupi do 20tak golfera uglavnom iz Sarajeva koji poslije igre imaju mogućnost zabave uz muziciranje sjajne ekipe predvodjene Dženanom Selmanagićem.

Sjajno vrijeme i odličan golf teren u posljednje vrijeme omogućava sve bolje partije golfa. Naravno da je za dobar rezultat potrebno mnogo više od "sjajnog vremena i odličnog golf terena", recimo da je jedan od uvjeta i dobar flight, što je jednostavnije postići kada se igraju turniri sa opuštenim nazivima ali i opuštenoj atmosferi.

Šta reći o ovom turniru? Pobjednik turnira Nedim Ćehajić pružio je sjajnu partiju i skupio 28 poena...Da spomenemo da je drugih devet rupa odigrao popularnu "nulu" što je za posebno čestitanje.

Takodjer za posebno čestitanje je učestvovanje jedine dame na turniru, Azre Ibrahimbegović -Spahić koja ne propušta ni jedan golf turnir u Sarajevu i tako konkretno brani čast dama članica GK Sarajevo a ne po viber grupama.

U netu najbolji je bio Sulejman Trepanić član GK Krivaja sa velikih 46 poena.

Odavno Asim Omanić nije uručio nagrade na nekom turniru pa je to uradio na golf turniru "Ljeto ide kako si mi ti". 

Još samo da spomenemo da iza svakog dizajna diplome stoji ime Adnana Hadžića.

Share: