"Oću da nam bude lipo" - i bilo je na 15tom Vinskom u Posušju

"Oću da nam bude lipo" -  i bilo je na 15tom Vinskom u Posušju

"Oću da nam bude lipo" - i bilo je na 15tom Vinskom u Posušju

U Posušju po sjajnom vremenu odigran je dobro poznati golf turnir u režiji sjajnog Maria Mandurića i to 15-ti po redu. Vinski.  Nikada više učesnika, ukupno 75, uživalo je igrajući golf na jako dobro uređenoj Topali, nadaleko poznatom golf igralištu. 
Vinski golf turnir sada ima jasnu prepoznatljivost kod golfera na ovim prostorima, medija ali što je najvažnije zadržava tradiciju koja se mnogo ne mjenja. Golf, vino, pršut i druženje. U svojoj zamisli Mario Mandurić, tvorac ovog turnira, samo želi da golferi uživaju na golf terenu, da se vesele ali ipak da ima malo i takmičarskog. Što da ne? I uspio je u svemu što je želio. Ove godine organizatora su iznenadile mnogobrojne prijave iz raznih zemalja, ali su se organizatori brzo snašli i svi su dobrodošli na Topalu i tako treba da ostane.

Takmičarski gledano, pobjediti na Vinskom postaje prestiž. Nije lako igrati a da na četiri rupe popijete malo vina, pojedete nešto i nastavite u dobrom ritmu. Svaki pobjednik Vinskog zna da je jako teško pobjediti na ovom turniru pa možda i zbog te same opuštene atmosfere, malo vina, oko tebe sjajni golferi. Najviše pobjeda na Vinskom ima sjajni splićanin Mladen Mušura koga zovu i Vitez Vinskog u Posušju.

Ove godine vitez Mladen nije imao šanse pored raspoloženog Frane Marinčića iz Tomislavgrada koji je pod utjecajem laganog vina odigrao partiju života. Pobjednik Vinskog odigrao je 59 udaraca Vinskih ali i 63 regularna udarca što je jedan od najboljih rezultata na Topali i prvi Franin trofej na Vinskom a nismo sigurni da je propustio neki. Da se podsjetimo par je 64.

Drugi je bio Robert Mandurić sa također odličnim rezultato od 60 udaraca onih vinskih a treće mjesto je zauzeo Vitez Vinskog Mladen Mušura sa 64  vinska udarca.

Mnogo je bilo nagrada na Vinskom ali ćemo spomenuti i dame kojih je bilo zaista veliki broj, zahvaljujući GK Split. 

Najbolja na 15-om Vinskom 2023 u konkurenciji dama je bila Nina Banović sa 33 bruto poena. Drugo mjesto zauzela je Jadranka Mrčela sa 31 poenom, a treće mjesto Slavica Sović sa 23 poena. Sve tri su iz Splita.

Nagrade najboljima kojih je zaista bilo mnogo su uručili: Jasmin Selmanagić, Jusuf Šabanović, Dejan Šaran, Mario Mandurić, Josip Grubišić a one glavne za najbolje na turniru uručio je sponzor Vinskog g-din Željko Nakić iz Vinarije Čitluk sa brendom Teuta uz podršku Maria Mandurića koji se zahvalio svim učesmnicima na dolasku ali i sponzorima ovog turnira. Također sponzor ovog turnira je i Mesna industrija Šišović sa nadaleko poznatim pršutom.

Hvala Mario na odličnoj organizaciji i čestitamo najboljima na ovom sjajnom turniru.

  

Share: