Odigran 1.Turnir Intesa Sanpaolo Banke

Odigran 1.Turnir Intesa Sanpaolo Banke

Odigran 1.Turnir Intesa Sanpaolo Banke

U Sarajevu proteklog vikenda odigran je golf turnir Intesa Sanpaolo Banke. Prvi golf turnir koji je pod potpunim pokroviteljstvom ove renomirane banke a svi se nadaju da će ovo biti početak jedne dugogodišnje saradnje. Stariji golferi mogu se sjetiti učešća naših golfera u dva navrata na medjunarodnom turniru u Milanu takodjer u organizaciji Intesa Sanpaolo Banke.

Rukovodstvo Intesa Sanpaolo Banke je organizovalo zvanični golf turnir ali i malu demonstraciju golfa za svoje goste ne golfere. Gostima ne golferima treneri juniorskog pogona Nadan Šaran i Harun Čovčić uz pomoć mladih juniora Faruka Pilava i Dala Smajića su sjajno uveli poslovne partnere Intesa Sanpaolo banke u možda novi svijet dugogodišnjeg bavljenja rekreacijom zvanom golf. 

Na golf turniru je učestvovalo 28 pozvanih golfera iz Sarajeva, Zavidovića i Posušja. Najbolju partiju su odigrali Tihomir Parlov sa 34 poena i Alma Mekić Tataragić sa sjajnih 17 poena i tako postali prvi pobjednici golf turnira  Intesa SanPaolo Banke.

Kod muških učesnika drugo mjesto osvojio je Samir Smajić sa 30 poena a treće mjesto Gordan Miralem sa 27 poena.

Najbolji u netu su bili Ljilja Srna sa velikih 44 poena i Sead Balić sa još većih 45 poena što je rezultat za posebno čestitanje. Nagrade najboljima uručili su predstavnici banke koji su se na zajedničkom ručku zahvalili svim učesnicima ali i gostima ovog turnira na učešću i najavili "vidimo se iduće godine na 2. Golf turniru Intesa Sanpaolo Banke".

Share: