Odigran Novembarski golf turnir u Sarajevu

Odigran Novembarski golf turnir u Sarajevu

Odigran Novembarski golf turnir u Sarajevu

U Sarajevu su nastavljeni mali golf turniri koji se igraju četvrtkom i koji se organizuju shodno vremenskoj prognozi. Nikada nismo znali kada će sezona golfa da prestane, barem kada je Sarajevo u pitanju pa se dešavalo da se odigraju turniri i u decembru ali i u januaru. Rijetko, ali se igralo. Često nas je početak novembra nagradio sa vremenom što se trenutno iskoristi za igru i druženje na jednom turniru. Sjajnog imena "Novembarski 2023", odigran je golf turnir na kojem je uzelo učešće 15 golfera i golferica iz Sarajeva.

Najbolju partiju odigrala je Ester Fasol sa 28 bruto poena što je jedan dobar rezultat s obzirom na vremenske uvjete. Kod Muških golfera najbolju partiju na novembarskom odigrao je Nedim Čehajić sa 24 poena.

Najbolje neto rezultate na "Novembarskom" golf turniru, postigli su Zijad Blekić i Azra Ibrahimbegović - Spahić sa po 38 poena

Nagrade najboljima, odnosno tradicionalno diplome koje se dijele na ovim turnirima, uručio je Tarik Kurbegović. Sve diplome u zadnje dvije godine za ove jednodnevne golf turnire dizajnira Adnan Hadžić.

Vrijeme u Sarajevu će pokazati da li će biti još turnira u ovoj godini, ali zvanično na rasporedu ih nema dok se u Posušju nastavljaju golf turniri koji su po zvaničnom rasporedu Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Čestitamo najboljima.

Share: