Parlov ubjedljiv u Sarajevu

Parlov ubjedljiv u Sarajevu

Parlov ubjedljiv u Sarajevu

Na prelijepom golf terenu VF-a u Sarajevu u organizaciji golf kluba Sarajevo odigrao se tradicionalni "Proljetni turnir" sa kojim je nekada počinjala golf sezona u Sarajevu. Vrijeme malo bolje od standardnog proljetnog ali sa malo vjetra, što nije smetalo učesnicima. Učestvovalo je ukupno 18 golfera, golferica, juniora uglavnom iz Sarajeva. Samo jedan učesnik nije član GK Sarajevo i popeo se na najvišu stepenicu kada je rezultat u pitanju. Naravno riječ je o Tihomiru Parlovu iz Posušja koji je sa 29 bruto poena ubedljivo i zasluženo osvojio "Proljetni turnir" u Sarajevu. Pobjednik je imao i 4 "ptičice" što je za posebno čestitanje.
Drugo mjesto osvojio je momak iz sarajevske škole golfa, Kan Bizović sa 27 poena i to sa 3 birdy-a. Treće mjesto zauzeo je Samir Smajić sa 26 bruto poena.
U neto obračunu najbolji je bio Goran Hadžić sa 43 poena i igri koja je vrijedna čestitanja. Kao bivši vrhunski sportista, Goran ima predispoziciju koja sa vidnim napredkom u zadnje vrijeme, može u skoroj budućnosti da remeti i one na vrhu.
Kod dama, a učestovalo je četiri, najbolja je bila Alma Mekić Tataragić sa 20 poena i iza sebe ostavila Ester Fassol (također 20 poena), koja je u zadnje vrijeme pobjeđivala na golf turnirima u Sarajevu. Alma je odigrala  odličnu rundu golfa što govori i neto rezultat od 37 poena.

U neto obračunu najbolja je bila Ljilja Srna sa velikih 41 poenom.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik GK Sarajevo Sead Balić koji je najavio tradicionalni golf turnir Grada Sarajeva gdje se očekue prijava od preko 40 igrača što će tražiti mnogo strpljenja i kod učesnika ali i kod organizatora.

Do "Šestoaprilskog", čestitamo najboljima na "Proljetnom".

Share: