Posušje po 6.put ekipni prvak BiH

Posušje po 6.put ekipni prvak BiH

Posušje po 6.put ekipni prvak BiH

Sve dileme oko klubskog prvaka su rješene. Zanimljivo takmičenje koje do zadnjeg udarca ostavlja mogućnost iznenađenja, mada niko nije očekivao toliku neizvjesnost, ali desilo se i dešavat će se.

GK Posušje je sjajnom partijom u 2. kolu Lige u Posušju, kada su Tiho, Mladen i Robert odigrali rekord lige, ostvarilo značajnu prednost za koju su svi mislili da je dovoljna i da će do kraja sve biti rutinski, ispostavilo se da je sve moglo otići u drugom smjeru. Odlična ekipa GK Sarajevo nije se predavala do kraja mada nije bilo Feđe Selmanagića i Gordana Miralema da pomognu svojoj ekipi ali pojavio se sjajni mladi Kan Bizović koji je mogao sve da preokrene u korist ekipe iz Sarajeva.

Ispostavilo se ipak da je ona sjajna runda iz drugog kola bila dovoljna. Na kraju ekipa GK Posušje po 6-ti put za redom osvaja titulu klubskog prvaka BiH i to za 2 udarca prednosti u odnosu na ekipu GK Sarajevo.

Za pobjedničku ekipu su igrali: Tihomir Parlov, Mladen Mušura, Robert Mandurić, Jerko Jurišić i Dragan Mikulić.

Pored ove šampionske titule, GK Posušje može da se glasno hvali kako su prijavili 4 ekipe i sve četiri ekipe su završile ovo takmičenje. Naš nabrojniji klub, GK Sarajevo, na kraju je imao samo jednu ekipu u konačnim rezultatima, što je sramotno za klub.

Treće mjesto osvojila je podmlađena ekipa GK Krivaja koju čeka sjajna budućnost ako budu nastavili da rade sa mladima.

Šta na kraju reći o ovoj Ligi. Sjajne ekipe Posušja i Sarajeva kao glavni akteri koji nam donose sportsko nadmetanje i neizvjesnost ovog takmičenja, „male“ greške u čitanju propozicija od strane GK Krivaja kao i loša organizacija GK Sarajevo sa prijavama ekipa dovele su do toga da je 6 ekipa završilo takmičenje od toga četiri ekipe iz Posušja što je za posebno čestitanje.

Dosta dobra organizacija Lige nam daje nadu da će svaka slijedeća liga biti još bolja i još neizvjesnija i na kraju dosta mladih igrača nam dolazi ii popunjavaju prve ekipe što je i veliki cilj Golf Saveza BiH.

Prema najavama iz GK Posušje slijedeće godine će doći do promjena u prvoj ekipi jer većina standardnih igrača neće igrati Ligu BiH. Nešto slično se desilo i GK Sarajevo prije par godina.
Ali o tom po tom.

Čestitamo GK Posušje na zasluženoj tituli ali i na masovnosti, poštovanju Pravilnika i organizovanosti članstva……REŠPEKT.

Share: