Šampioni....Šampionski

Šampioni....Šampionski

Šampioni....Šampionski

U Posušju na čuvenom golf terenu  „Topala“ počela je Liga BiH u golfu, jedino klubsko takmičenje u BiH. Liga koja uvijek donosi rivalstvo između najvećeg golf kluba - Sarajevo i rezultatski najboljeg golf kluba – Posušje.

U priči oko šampionske titule se uključi i GK Krivaja iz Zavidovića ali svake godine se zadrže na borbi za treću poziciju. Ne smijemo zaboraviti da GK Krivaja ima sjajnu ekipu mladih igrača koji stasaju i u skoroj budućnosti će remetiti planove najboljima.
Svaki put spomenemo i GK Smreka koja ima mogućnost da prijavi ekipu ali još uvijek čekamo jedini klub iz RS-a da se takmiči u jedinom klubskom takmičenju.
Ove godine je prijavljeno 9 ekipa od toga Posušje 4, Sarajevo 3 i Krivaja 2 ekipe.

Prvo kolo Lige donosi nam zanimljivost jer su na Topali ekipe Posušja 1 i Sarajeva 1 odigrale isti broj udaraca – 208.
Kada smo pomislili da GK Sarajevo, ohrabren učestvovanjem našeg najtrofejnijeg golfera Mahira Kadrića, ima igrače za ravnopravno takmičenje sa favoritom ove Lige, sutradan su momci iz GK Posušje ubacili u 5 brzinu i odigrali klubski rekord Lige od veličanstvenih 194 udarca. Sjajni Mladen Mušura je odigrao 62 udarca (-2), izjednačivši rekord golf terena Topala na čemu posebno čestitamo dok su još u ekipnom rekordu učestvovali Tihomir Parlov sa 64 udarca (0) i Robert Mandurić sa 68 udaraca (+4), što nas dovodi do ukupno timskog rezultata +2 i ekipnog rekorda Lige što je za veliko čestitanje.

Ekipa Sarajeva 1 sačuvala je svoj obraz odigravši drugog dana 208 udaraca. Najbolji u GK Sarajevo prvog dana bio je Mahir Kadrić sa 67 udaraca a drugog dana Samir Smajić je odigrao 68 udaraca.

Treće mjesto poslije prva dva kola zauzima ekipa Posušja 2 u sastavu Frano Marinčić, Nevenko Ćuk i Ante Kolobarić.


Sjajna ekipa iz Posušja 1 poslije dva kola lige vodi ekipu GK Sarajevo za 14 udaraca što nije malo ali nije ni nedostižno.
Slijedeća dva kola se igraju u Zavidovićima.

Share: