Sarajevo bolje od Želje

Sarajevo bolje od Želje

Sarajevo bolje od Želje

U Sarajevu po maloj kiši odigran je tradicionalni golf turnir između simpatizera Sarajeva i simpatizera Željezničara, komšijskih nogometnih klubova ali sa velikim rivalitetom. Ovaj golf turnir uvijek je donosio ili bolje rečeno prenosio atmoasferu sa stadiona na golf teren u Sarajevu gdje se polako uključuju i članovi ostalih golf klubova iz BiH. 

Učestvovalo je ukupno 18 parova koji su branili boje svog nogometnog kluba u match play igri. Na kraju su pobjedili navijači - golferi Sarajeva koji su uz vodstvo kapitena Zijada Blekića oduševljeno i nasmijano dočekali da igrači Želje plate večeru u restoranu Golf kluba u Sarajevu.

Sjajna zabava, odlična atmosfera sa pojedinim varnicama kao na nogometnom terenu ali uz dostojanstvo kako pobjednika tako i poraženog karakteristika je ovogodišnjeg duela Sarajeva i Želje. Iskreno se nadamo da golferi neće dozvoliti ni u budućnosti navijačke strasti koje se dešavaju na stadionima ali da će biti napetosti na golf terenu u Sarajevu - hoće.

Sve u svemu, odlična organizacija kapitena Sarajeva Zijada Blekića i kapitena Želje Tarika Kurbegovića sa jasnom porukom, Vidimo se slijedeće godine. Ove godine pobjedili su simpatizeri Sarajeva koji za sada imaju veći broj pobjeda od Želje. Sarajevo vodi 2:1 uz jedan neriješeni ishod.

Share: