Sarajevo ubjedljivo poslije 4 kola Lige BiH

Sarajevo ubjedljivo poslije 4 kola Lige BiH

Sarajevo ubjedljivo poslije 4 kola Lige BiH

U Sarajevu po izuzetno uređenom golf terenu VF-a odigrala su se dva kola klubske Lige Bosne i Hercegovine u golfu. Veoma toplo vrijeme u ova dva dana igre nije mnogo smetalo da golferi odigraju odlične partije golfa za svoj klub.

Prvog dana igre odnosno u 3. kolu lige, ekipa iz Posušja je igrala odličan golf na gostujućem terenu i zaostajala je samo za 4 udarca u odnosu na golf klub Sarajevo, što je bilo ukupno 9 razlike i dosta "mala" prednost jer se završna kola igraju na golf terenu Topala. Međutim, drugog dana, odnosno u četvrtom kolu, ekipa GK Posušje je igrala iznenađujuće loše partije golfa i doživjeli su veliki poraz od nikad bolje momčadi iz Sarajeva i tako doveli u pitanje obranu titule i to prije zadnja dva kola na golf terenu Topala.

Šta se desilo sa ekipom GK Posušje u četvrtom kolu je za analizu eksperata jer ni jedan član ekipe nije odigrao ni blizu svojih rezultata. Skroz u kontra smjeru su im otišli kandidati za titulu ekipnog prvaka BiH. Ekipa iz GK Sarajevo odigrala je spektakularnu partiju golfa u nedelju i postavila rekord ekipne lige (broji se tek od ove godine). Ekipa Sarajeva je prvog dana odigrala  420 udaraca a ekipa Posušja 424 udarca što nam i dalje donosi neizvjestan nastavak Lige. Drugog dana ekipa Sarajeva je odigrala 417 udaraca (u prosjeku 69,5) a ekipa Posušja ogromnih 469 udaraca (78 u prosjeku) i tako je ekipa GK Posušje možda prvi put u zadnjih 7 godina odigrala jako loš golf kada govorimo o ekipnom nadmetanju. I naravno doveli sebe da imaju samo teoretsku šansu za obranu titule. 

Ekipa GK Sarajevo je napokon poslije toliko godina pokazala da zna da igra i ekipno i da ima sjajne pojedince koji igraju za svoj klub. Spoj mladosti i iskustva ovaj put se pokazao kao ozbiljna dominacija u ekipnom takmičenju. Rezultatski svi iz ekipe GK Sarajevo su igrali odličan golf, pomalo iznenađujući za ekstremno vrijeme, ali se osjetila pobjednička atmosfera u njihovoj igri. Sigurno su imali veliku želju da pobjede nakon toliko godina ekipu iz GK Posušje ali sa rezultatom od drugog dana su nadmašili i sebe. Problem ekipi iz Posušja predstavlja veliki broj igrača iz GK Sarajevo koji mogu da igraju dobro što je ogromna prednost u odnosu na GK Posušje koji se uvijek oslanjao na par igrača. 

Naravno da nećemo spominjati pojedince koji su odigrali sjajne partije golfa na ovom ekipnom takmičenju pa bi na kraju samo čestitali ekipi GK Sarajevo na čelu sa kapitenom Samirom Smajićem za fantastičan golf ovaj vikend u Sarajevu.

Da spomenemo i trećeplasiranu ekipu GK Krivaja koja također ima spoj mladih i iskusnih golfera ali kao da su navikli na svoj golf teren i tamo ostvaruju dobre rezultate. Međutim, u drugom kolu su bili bolji od ekipe GK Sarajevo a u četvrtom kolu su bili bolji od GK Posušje što je veliki pomak u ekipi GK Krivaja.

Krajem osmog mjeseca u Posušju slijede zadnja dva kola. Izgled tabele nam govori kao da je sve riješeno i prije ova zadnja dva kola ali golf je ipak sport i da sačekamo kraj šestog kola kada ćemo saznati da li će veliki prelazni pehar Golf Saveza Bosne i Hercegovine ostati s južne strane Ivan planine ili će se poslije sedam "sušnih" godina vratiti u Sarajevo.

Inače, organizacija u Sarajevu je bila na dosta dobrom nivou osim malih problema sa autićima, ali smo sigurni da će UO Golf Saveza BiH to brzo i kvalitetno riješiti.

Još jednom čestitke ekipi GK Sarajevo na vrhunskim partijama golfa ovog vikenda u Sarajevu.

Share: