Sarajevo vodi nakon 2 kola Lige BiH

Sarajevo vodi nakon 2 kola Lige BiH

Sarajevo vodi nakon 2 kola Lige BiH

U Zavidovićima je počela ekipna Premijer Liga Bosne i Hercegovine u golfu. Po izuzetno toplom vremenu i vrlo teškim uslovima za igru, golferi su dostojanstveno branili boje svog matičnog kluba i ostvarili dosta dobre rezultate. Uvođenjem novog načina obračuna za ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine, Liga dobija novi značaj jer svi učesnici imaju mogućnost da daju svoj doprinos klubu. Odlična ideja dopredsjednika Golf Saveza BiH i predsjednika GK Posušje Josipa Grubišića koja je jednoglasno prihvaćena od UO Saveza počela je ove godine sa dosta dobrim odazivom igrača već u prva dva kola. 

Iako se radi o ekipnom prvenstvu, opet nas je Mahir Kadrić "iznenadio" ali sada sa jednim udarcem na 9-toj rupi prelijepog golf terena u Zavidovićima ubacivši Hole in One što niko nije uradio na toj rupi. Ovo je Mahiru prvi Hole in One u jednoj sjajnoj golferskoj karijeri a ukupno šesti na golf terenu Forest Creek. Pored pločice u klubu sa imenom i datumom, Mahir je poklonio i golf igralištu Forest Creek lopticu sa potpisom s kojom je izveo ovaj udarac iz prve. Direktor golf terena Adis Mujanović uručio je Mahiru vrijedan poklon za ovaj udarac. Ovaj udarac je Mahir čekao punih 24 godine i na kraju je po običaju počastio sve učesnike golf turnira. Da spomenemo da je rekorder po broju ubačenih udaraca iz prve Jasmin Selmanagić sa 11 "komada" Hole in one udaraca. Mišljenja smo da su Jasminovi ubačaji iz prve za Guinness knjigu rekorda, jer 83% golfera nikada ne ubace hole in one u svojoj karijeri.

Što se tiče takmičarskog programa nakon dva kola ekipa golf kluba Sarajevo je u vodstvu sa 897 udaraca. Na drugom mjestu je ekipa GK Posušje sa 902 udarca i treća je ekipa GK Krivaja sa 908 udaraca. Zadnjih 7 godina ekipa iz Posušja dominira Ligom Bosne i Hercegovine. Novi obračun je dozvolio mnogo uzbudljivije ekipno prvenstvo što se vidi iz rezultata natjecanja u Zavidovićima. Da spomenemo da se za ekipni rezultat broji 6 najboljih iz kluba a da svaki klub MORA da prijavi barem 10 igrača kako bi rezultat bio verifikovan.

I na kraju da se ne bavimo odličnim partijama pojedinaca jer je ovo ipak ekipno takmičenje. Kada smo kod ekipnog da spomenemo sjajnu ekipu iz Posušja koja je stigla u Zavidoviće kombijem i sa "dresovima" kluba u dvije boje. Prvog dana su igrali u plavim bojama, a drugog u crvenim. Više im je odgovarala crvena boja jer su bili bolji drugog dana. Da citiramo predsjednika GK Posušje: "Ovo je ekipno takmičenje i članovi našeg kluba će uvijek nositi majice kluba na ekipnom takmičenju".

Odlična organizacija ova dva kola ali na te standarde smo se već navikli kada se radi o organizaciji golf turnira u Zavidovićima. Slijedeća dva kola se igraju za 14 dana u Sarajevu gdje se očekuje još više iznenađenja ali rezultatske napetosti. Kuloari nastavljaju sa diskusijom a stvarno stanje će se vidjeti poslije zadnja dva kola u Posušju. Neko će biti u pravu. Garant.

Bravo za Mahira Kadrića koji je u sjajnoj formi ove godine što potvrđuje i ovaj Hole in One u Zavidovićima.

Share: