Skuština Saveza, Skupština GK Sarajevo, turnir za nove golfere.... sve u jednom danu

Skuština Saveza, Skupština GK Sarajevo, turnir za nove golfere.... sve u jednom danu

Skuština Saveza, Skupština GK Sarajevo, turnir za nove golfere.... sve u jednom danu

Na sjajnom sarajevskom golf igralištu i restoranu Golf restoran, u četvrtak je bila gužva a razlozi su održavanje Izborne Skupštine Saveza, Izborne Skupštine Golf Kluba Sarajevo i tradicionalni turnir za nove golfere i uručenje dozvola za igru generacije golfera 2023 u organizaciji BH PGA.

U sportskim krugovima ovi događaji su za slavlje jer je to kruna rada i odabir novog rukovodstva koji bi trebao još bolje da radi a i na kraju dolazi nam nova generacija golfera kojima treba da poželimo dobrodošlicu.

Da krenemo od Izborne Skupštine Golf Saveza koja je malo komplikovanija u organizaciji ali i po činjenici da je Skupštini prisustvovao i notar koji će ovjeriti sve donešene odluke koje se predaju u Ministarstvo Pravde gdje je uknjižen Golf Savez Bosne i Hercegovine.

Došlo je do nekih manjih rotacija ali su sve članice GS BiH u organima Saveza.
Predsjednik Skupštine u narednom četverogodišnjem mandatu je Asim Omanić a podpredsjednik je Željko Ler.

Predsjednik Saveza je Jasmin Selmanagić a u UO će sjediti: Haris Mujanović, Dejan Šaran, Sanjin Radonja i Josip Grubišić dok je Asim Omanić razriješen dužnosti podpredsjednika Saveza zbog obaveza kao predsjednik Skupštine.

Predsjednik Nadzornog odbora je Adis Mujanović. 

Kada pogledamo Izbornu Skupštinu GK Sarajevo, možemo reći da su se desile promjene osim predsjednika Skupštine Asima Omanića i predsjednika kluba Seada Balića koji će i u naredne četiri godine obavljati iste funkcije.

U Upravni odbor kluba su izabrani: Igor Baroš, Alma Mekić Tataragić, Gordan Miralem i Tahir Hamzić., razriješen je stari UO u sastavu Jasmin Terović, Edina Sudžuka i Jusuf Šabanović a Dejan Šaran je mnogo ranije podnio ostavku na mjesto člana UO kluba.

Za predsjednika Nadzornog Odbora izabran je Adnan Srna.

Čestitke svima koji su izabrani na Skupštinama o čemu ćemo posebno i odvojeno pisati.

 

Share: