SPISAK UČESNIKA MASTERS-a 2012

SPISAK UČESNIKA MASTERS-a 2012

SPISAK UČESNIKA MASTERS-a 2012

Golf Asocijacija Bosne i Hercegovine objavila je spisak učesnika MASTERS-a 2012. Ove godine Golf Asocijacija nije dodijelila pozivnice nego je uvrstila 2 igrača koji su po spisku i redu iz kvalifikacionih turnira. Na Masters-u će u muškoj konkurenciji učestvovati: Jasmin Selmanagić,  Goran Radonjić, Nedim Ćehajić, Ešref Salković, Igor Baroš, Samir Smajić, Asim Omanić, Mahir Kadrić, Adnan Novo, Bahrudin Zjajo, Ivan Ivanković, Zoran Palameta, Robert Mandurić, Nevenko Ćuk, Ante Kolobarić i Žarko Romić.

Pošto su na kvalifikacionim turnirima Damir Bilalagić i Željko Ler imali isti broj poena, a Golf Asocijacija ove godine ne dodjeljuje pozivnice, prema prijedlogu predsjednika GABIH-a, Damir i Željko će razigravati za ulazak u Masters 2012. Pošto se u Sarajevu ovaj vikend igra „Jesenji turnir“ u organizaciji GK Sarajevo i ako budu oba igrača nastupili na ovom turniru, u Masters-u će igrati onaj koji bude imao više brutto poena na ovom turniru. U slučaju da jedan od navedenih nije u mogućnosti da igra na ovom turniru, Damir Bilalagić i Željko Ler će se dogovoriti o meču u toku idućeg tjedna i koji bude bolji igrat će Masters.

Kod dama igrat će: Lamija Ćehajić, Ena Smajić, Zlata Mušić i Anita Selmanagić.

Mole se svi igrači da se prijave na Masters najkasnije do 15.10.2012. godine.

 

Prema najavama iz Golf Asocijacije Bosne i Hercegovine, iduće godine će doći do promjena Pravilnika oko učešća i učesnika na Mastersu. Kako saznajemo neće više igrači biti podjeljeni na 10 iz GK Sarajevo i 6 iz GK Posušje nego će na Mastersu nastupiti oni koji imaju najviše bodova na kvalifikacionim turnirima bez obzira iz kojeg kluba dolaze. Bodovat će se 5 – 6 turnira u toku godine ali za sada nismo uspjeli saznati koji su to turniri.

Iz Golf Asocijacije BiH očekuju i raspored turnira za 2013 godinu iz GK Betanija kao i iz GK Hercegovina.

Sve detalje oko Masters-a 2013 godine saznat ćemo početkom godine kada GABIH objavljuje spisak turnira.

Share: