Svadbarskim sokakom - najbolji Tiho i Alma M.T.

Svadbarskim sokakom - najbolji Tiho i Alma M.T.

Svadbarskim sokakom - najbolji Tiho i Alma M.T.

U Sarajevu na odličnom golf terenu VF-a odigrao se posljednji turnir iz serije „NEOBIČNIH“ turnira po svom nazivu, ali po svim standardima golf igre. Turnirom  „Svadbarskim sokakom“ završava ciklus golf turnira koji su osmišljeni da pokažu ljubav, poštovanje golfera prema igri, prema golf terenima ali i prema samim učesnicima, mnogim volonterima koji su uložili puno truda i rada kako bi se ova igra razvijala i kako bi još dugo mnoge generacije igrale i poštovale ovu igru i „zvanice svadbe“ gdje je mladoženja svi učesnici (golferi, igralište, radnici), a mlada se zove GOLF.

Igrom slučaja ili namjerno ovaj turnir nosi naziv „Svadbarskim sokakom“ jer za dva dana se udaje Dunja. Ništa novo za Dunju, ali za golfere, prave istinske golfere, ne one koji samo igraju ovu igru, Dunja je u St. Andrewsu u Škotskoj uvela Golf Savez BiH u zvanično članstvo u EGA za što je trebalo punih 12 godina rada i truda. To članstvo otvara vrata mnogima koji dolaze, omogućuje perspektivu golf igre svim zaljubljenicima ove igre u BiH i put koji je samo golferski i ispravan.

To poštovanje nam je uvijek nedostajalo i nekako brzo zaboravimo, igrom slučaja ili namjerno.

Ovi turniri su osmišljeni da „Svadbarskim sokakom“, kao zadnjim činom, ne bude tužna priča o svadbi i da nam mlada koja se zove GOLF ne ode sa ovih prostora i da mladoženja (golferi, igrališta, radnici…) ne ostanu sami. Jer ako nam mlada - GOLF ode sa ovih prostora, gledat ćemo samo neke koji „lupaju“ lopticu po livadi. Za „opstanak“ je potrebno POŠTOVANJE (Golf je i moja igra), Mir i ljubav (Rock and Roll) i da želimo (I Love My HCP). Jer ako to ne uradimo, pjevat ćemo pjesmu pokojnog Balaševića u fenomenalnoj izvedbi Zdravka Čolića „Svadbarskim sokakom“. Na nama je.

Najbolji na turniru su bili Tiho Parlov i Alma Mekić- Tataragić dok su u netu najbolji bili Damir Bilalagić (jedan od prvih golfera u BiH i opet još jedna nevjerovatna priča ovih turnira) i Azra Ibrahimbegović – Spahić.

Share: