Počeo seminar za trenere

Počeo seminar za trenere

Počeo seminar za trenere

U Sarajevu u prostorijama VF golf igrališta počeo je seminar za trenere u golfu. Ovaj historijski momenat kako za Bosnu i Hercegovinu izgleda da je i historijski u svijetu golfa. Bosna i Hercegovina je prva zemlja koja je počela edukaciju pod, nazovimo patronatom, svih relevantnih svjetskih organizacija i po programu koji je najnoviji u svijetu golfa i programu koji će u budućnosti imati mnoge zemlje u svijetu.

Nagle promjene koje se dešavaju u svijetu golfa, uvođenje zajedničkog HCP-a pod World Handicap System, razvoj i usavršavanje trenera na svjetskom nivou, sudijska organizacija itd, spremno su dočekane u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući zajedničkoj organizaciji unutar relevantnih institucija golfa u BiH taćnije između BH PGA i Golf Saveza BiH, prepoznat je u svijetu golfa jer mnoge zemlje  imaju jako loše odnose između  PGA I Saveza. Sjajna dugogodišnja saradnja između predsjednika Golf Saveza BiH Jasmina Selmanagića i predsjednika BH PGA Dejana Šarana krunisana je sa izborom zajedničkog tajnika/sekretara Tarika Kurbegovića što je, sada možemo slobodno reći, potez stoljeća u svijetu golfa. Na ovo sve moramo dodati rad i sposobnost sekretara.

Da pokušamo objasniti o čemu se radi? Seminar finansira Međunarodni Olimpijski Komitet putem Svjetske Golf Federacije, uz podršku Evropske Golf Asocijacije i odobrenje Confederation Professional Golfers uz posredovanje Olimpijskog Komiteta BiH a sve to u organizaciji Golf Saveza i BH PGA. U prevodu, edukacija pod "zaštitom" svih relevantnih golf faktora i sportskih organizacija. Svaki od polaznika, ako prođu ovaj seminar, će moći raditi u bilo kojoj državi u svijetu kao instruktor golfa level I.

Nastavu izvodi Uroš Gregorić, jedan od najobrazovanijih golf učitelja u svijetu koji svoje znanje redovno usavršava u Americi pod mentorstvom najboljih golf učitelja, trenera mnogih golfera koje gledamo na tv ekranima.
Vidno raspoloženi Uroš danas je na treningu najmlađih u Sarajevu po veoma hladnom vremenu nesebično nastavio davati obrazovanje kako trenerima tako i najmlađim golferima. Također se ponudio da svaki dan predaje znanje poslije zvaničnog seminara a u subotu od 14 sati pa do kraja dana svi juniori mogu prisustvovati golf časovima. Zbog toga je subotnji trening za juniore pomjeren za 14 sati.

Mnogo se radilo na razvoju golfa u BiH zadnjih par godina a ovim seminarom golf Bosne i Hercegovine počinje razmišljati u drugom pravcu. Pozitivnom.

Ne smijemo zaboraviti da još gradimo temelje ove igre i da treba dalje da nastavimo sa radom, sa usavršavanjem sa obrazovanjem ali nam put više nije krivudav a do golfera BiH je samo da ne skreću sa puta, jer za to nema više potrebe.

O seminaru, učesnicima, detaljima i novim informacijama  nastaviti ćemo svakodnevno izvještavati a svima koji su radili na pripremi ovog seminara veliko HVALA u ime golfera .... sadašnjih ali i budućih.

 

Share: