Odlični Eniz Spahić i Zijad Blekić

Odlični Eniz Spahić i Zijad Blekić

Objavljeno: Nedelja, 12.05.2019 godine

Po prelijepom vremenu u Sarajevu je odigran Turnir za nove golfere. Učestvovalo je ukupno 7 "novajlija" koji su se sjajno zabavljali i osjetili pozitivnu napetost ove sjajne igre. Ovo je većini prvi turnir u golfu i novo iskustvo. Ideja koja je stigla od BH PGA da se organizuje turnir za početnike i da tako novi igrači polako stasaju na golf terenima pokazala se izvanrednom jer sami učesnici nisu imali velike nervoze i presije kao kada igraju sa iskusnim golferima. Nadamo se da će se i na ostalim golf terenima upriličiti ove vrste turniri jer je veoma važno kada počinjete da imate opuštenu varijantu igranja turnira.

Kada pogledamo rezultate ne bi se reklo da su pojedini na početku ove igre.

Najbolji na ovom turniru Eniz Spahić imao je odličnih 14 brutto poena na čemu mogu da zavide i mnogi iskusniji golferi. Eniz je imao 4 para i 6 bogija. Na turniru povodom Dana Grada Sarajeva prije 30 dana, Eniz je imao 2 ptičice tako da slobodno možemo reći da će Eniz Spahić vrlo brzo početi da "remeti" planove na turnirima u BiH.

Najbolji u nettu bio je Zijad Blekić sa fantastičnom brojkom -  61. Nismo sigurni ali prema našim saznanjima ovo je rekordan rezultat kada pogledamo neto obračun u BiH. Ovaj podatak ćemo provjeriti. Pored velikih 61 poen, Zijo je odigrao i 11 brutto poena što je za posebno čestitanje.

Pored ova dva sjajna rezultata odlične partije su odigrali i Jusuf Šabanović sa 43 poena kao i Samir Tataragić sa 41 poenom.

Učestvovali su još Goran Papić, Jasmin Terović i Hasib Salkić koji će u narednom periodu pokušati dostići rezultate gore navedenih golfera.

Poslije turnira uslijedilo je druženje kako obično biva na golf terenima.

Nagrade najboljima uručio je Velimir Žuržulović, dugogodišnji član GK Sarajevo.

Na ceremoniji proglašenja najboljih priključio se i učitelj golfa Dejan Šaran koji nije krio zadovoljstvo rezultatima svojih novih učenika i izrazio je želju da barem još jedan turnir u ovoj godini organizuje za nove igrače golfa. Pravo učešća na ovim turnirima imaju igrači sa manje od godinu dana golferskog staža.

Čestitke svim učesnicima, veliki rešpekt za BH PGA i posebne čestitke za Eniza Spahića i  Zijada Blekića na sjajnim rezultatima.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba