GK Posušje u vodstvu +6

GK Posušje u vodstvu +6

Objavljeno: Utorak, 14.05.2019 godine

U Posušju na golf terenu Topala počela je Liga BiH za 2019. godinu. Po ustaljenom rasporedu prva dva kola se igraju u Posušju, zatim u Zavidovićima i prvak se odlučuje u Sarajevu.

Prva ekipa GK Posušje 1, prošlogodišnji prvaci nakon dva kola imaju prednost od 6 udaraca, u odnosu na jedinog rivala GK Sarajevo 1, što je i najmanja prednost posljednje tri godine. Međutim, prednost je ipak prednost. Ekipa GK Posušje 1 je u istom sastavu kao i prošle godine: Tiho Parlov, Mladen Mušura, Mario Perić, Žarko Romić i Ivan Lončar.

U dva dana igre najbolji vikend je imao sjajni splićanin Mladen Mušura, koji je oba dana igrao po 64 udarca odnosno +2.

Odmah iza Mladena je i najbolji golfer Crne Gore, član prve ekipe GK Sarajevo, Goran Radonjić koji je pružio sjajnu partiju prvog dana turnira. Goran je prvog dana odigrao +3, a taj "višak" je napravio na 3-oj rupi odigravši 8 udaraca na jedinom paru 5 u Bosni i Hercegovini. Drugi dan Goran Radonjić je odigrao 70 udaraca.

Pored Gorana za ekipu GK Sarajeva 1 su još igrali: Samir Smajić, Jasmin Selmanagić, Nedim Ćehajić.

Iznenađenje prvog dana je ekipa GK Krivaja u sastavu: Benjamin Mujanović (73,) Bekim Zuferi (74, ) Haris Đerzić (78). U ekipi GK Krivaja 1 su još Kenan Mujanović i Haris Mujanović. Međutim drugi dan ekipa GK Krivaja nije imala dobar rezultat koji bi mogao da "mrsi" planove prve dvije ekipe.

Ukupni rezultati će se objaviti vrlo brzo, tako da ćemo imati detaljan pregled prva dva kola koja su se igrala na golf terenu Topala u Posušju.

Slijedeći mjesec će se igrati naredna dva kola na igralištu "Šumski Potok" u Zavidovićima.

Čestitamo svim učesnicima Lige Bosne i Hercegovine a posebno igračima GK Posušje 1 na vodstvu poslije dva kola.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba