Bravo Mlađo..bravo Tiho

Bravo Mlađo..bravo Tiho

Objavljeno: Utorak, 06.08.2019 godine

U Posušju je odigran "Hercegovina Open", uvod pred veliki, najveći turnir u Bosni i Hercegovini "Kamen, krš i maslina".

Nastupilo je 22 igrača iz Posušja, Sarajeva i Splita. Sjajna atmosfera a čim je sjajna atmosfera postižu se i sjajni rezultati.

Odlični Mladen Mušura, član GK Split osvojio je prvo mjesto sa igrom ispod nule, točnije -1 ili u udarcima 61 ili po stablefordu 37 bruto poena.

Ako hoćete da igrate golf igralište "Topala"  -1 ,kao Mladen ,onda vam je potrebno 5 "ptičica", 4 bogija i 9 parova.

Da ne zaboravimo i rundu golfa odličnog Tihe Parlova koji je odigrao Topalu sa +1 ili 35 bruto poena ili 63 udarca što je također sjajan rezultat. Tihinoj igri moramo upisati i eagle na 3 rupi  na jedinom paru 5 u Bosni i Hercegovini što je za posebno čestitanje ali i za arhive.

Treće mjesto osvojio je Zoran Palameta sa 32 poena što potvrđuje povratak Zorana prema odličnim rezultatima. Ne smijemo zaboraviti da je Zoran dugo vremena držao rekord golf igrališta "Topala" u Posušju i očekujemo da u budućnosti poremeti planove trenutnim favoritima.

Kod dama najbolja Smiljka Petric i to bukvalno bez konkurencije, što pomalo postaje zabrinjavajuće jer dugo vremena sjajna Smiljka igra sama bez konkurencije na Topali, na čemu posebno čestitamo.

U neto obračunu najbolji je bio makaranin, član GK Posušje, Rade Perković sa 39 poena.

Ovo je posljednji turnir na Topali koji se igrao na kratkoj rupi br.2 koja ide u historiju. Na golf turniru "Kamen, krš i maslina" se otvara novi par 3 dužine 150 metara a ovaj kratki par 3 će ostati u sjećanju i zbog svoje jednostavnosti ali i zbog svoje komplikovanosti. Ne znamo golfera koji nije uputio lopticu u Hrvatsku kako su golferi nazivali udarac preko greena baš na toj rupi, a bila je najlakša rupa na golf terenu "Topala", ali su se baš na toj rupi gubila prvenstva, turniri ali i oklade.

Mnogima će nedostajati ali kvalitet golf igrališta će se povećati sa novom rupom br.2 na "Topali".

Čestitamo na rezultatima Mladenu Mušuri, Tihi Parlovu, Zoranu Palameti, Smiljki Petric i Radetu Perkoviću ali i svim članovima GK Posušje a naročito predsjedniku Veljki Lončaru na daljem razvoju golf igrališta "Topala" kao slobodno možemo reći  hercegovačkog brenda, što će se pokazati i dokazati u subotu 10.08.2019. godine kada počinje golf turnir "Kamen, krš i maslina" gdje se očekuje rekordan broj igrača.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba