Tiho P. najbolji u Zavidovićima

Tiho P. najbolji u Zavidovićima

Objavljeno: Srijeda, 18.09.2019 godine

U Zavidovićima na golf terenu Forest Creek odigrao se Zavidovići Open, golf turnir koji je od ove godine uvršten u bodovanje za Sberbank Masters 2019 godine . Učestvovalo je 43 igrača što je i rekordan broj golfera na turnirima u Zavidovićima, točnije u Parku prirode "Tajan". Ovaj treći po redu Zavidovići open, po prvi put se igrao dva dana zbog bodovanja za Masters. Na prvom turniru pobjedio je Igor Baroš, a prošle godine je slavio Benjamin Mujanović.

Sjajno vrijeme, odlična atmosfera i veoma zanimljiva borba za pobjednika ovog turnira rezime je trećeg Zavidovići Open golf turnira.

Domaći golferi dosta "problema" zadaju našim najboljim igračima kada se radi o turnirima na golf terenu "Forest Creek", što se dogodilo i ove godine. Ako želite da pehar ponesete iz Zavidovića, morate dobro da se oznojite što je najbolje osjetio jedan od najboljih BH golfera Tiho Parlov koji je razigravao za pobjedu sa Bekimom Zuferijem nakon dva dana igre. Na kraju je Tiho rutinski odigrao razigravanje sa Bekimom na trećoj rupi i slavio pobjedu na ovom turniru. Treće mjesto zauzeo je odlični Amel Festa koji je na zadnjoj rupi mogao da poremeti organizaciju turnira. Amel je odigrao bogey na zadnjoj rupi i završio ovaj turnir na trećem mjestu samo sa jednim udarcem zaostatka za Tihom i Bekimom koji su završili razigravanje prije završnog udarca Amela Feste.

Da spomenemo da je najbolju rundu odigrao prvi prvak ovog turnira Igor Baroš koji je odigrao drugog dana +4 ili 64 udarca.

Na turniru su učestvovali i juniori Tarik Đerzić i Tarik Mujanović, članovi GK Krivaja što donosi nadu u budućnost ovog sporta ne samo u Zavidovićima nego budućnost golfa u Bosni i Hercegovini.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba