Odigran turnir „VF“ kompanije

Odigran turnir 'VF' kompanije

Objavljeno: Srijeda, 20.11.2019 godine

U Sarajevu na golf terenu „VF“-a odigran je tradicionalni golf turnir kompanije „VF“. U izuzetno prijateljskoj i opuštenoj atmosferi učešće je uzelo 32 golfera i golferice koji su u ove jesenje dane igrali golf na sarajevskom terenu.

Svake godine kompanija „VF“ organizira turnir u golfu ali mnogi golferi i ne znaju da se golf teren u Sarajevu zove „VF golf teren“ a isto tako nisu  upoznati sa činjenicom da je prvi registrirani golf klub u Bosni i Hercegovini se zvao GK „VF“ koji je 2007. godine promjenio ime u GK Sarajevo. 

Igralo se i zabavljalo na golf terenu ali i u golf restoranu poslije turnira. Zanimljivo je da su predsjednik Golf Saveza BiH i učitelj golfa Dejan Šaran uručili 14 dozvola za igru novim golferima koji su upravo završili osnovni kurs golfa i pristupili u članstvo GK Sarajevo.

Nagrade najboljima na turniru „VF“ uručio je novi predsjednik GK Sarajevo Sead Balić koji se zahvalio na izboru za predsjednika u narednom mandatu i naglasio da je ponosan što mandat počinje sa podjelom nagrada najboljim na ovom turniru.

Da spomenemo i nagrađene odnosno najbolje na ovom turniru. 

Najbolju partiju odigrao je Kemal Kordić sa 25 poena. Kemal je prvih devet rupa igrao -1, ali nije izdržao da odigra sjajnu partiju poslije 18 rupa.

Najbolja dama bila je Anita Selmanagić.

U neto obračunu najbolji je bio Bahrudin Zjajo sa 38 poena.

Sjajan turnir, odlična organizacija i opuštena atmosfera ovog možda i zadnjeg turnira na golf terenu u Sarajevu.

Čestitamo i zahvaljujemo kompaniji „VF“ koja već 20 godina aktivno podržava golf u Bosni i Hercegovini na čemu su svi golferi zahvalni jer da nije ove firme tko zna da li bi bilo golfa u Bosni i Hercegovini.

Rešpekt.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba