Zanimljiv golf vikend u BiH

Zanimljiv golf vikend u BiH

Objavljeno: Subota, 27.06.2020 godine

Ovaj vikend na golf terenima u Bosni i Hercegovini će biti aktivnosti. Kako je GS BiH odgodio Ligu Bosne i Hercegovine u golfu za neka bolja vremena, golferi iz klubova Posušje, Krivaja i Sarajevo su odlučili da ipak igraju golf na domicilnim golf terenima. Lijepo vrijeme u najavi, odgađanje Lige BiH i klubovi su odlučili da organiziraju turnire, što je zaista vrijedno pohvale.

U Posušju će se u subotu igrati Ljetni turnir, u Zavidovićima počinje klubska liga dok je u Sarajevu u nedelju organizovan turnir povodom 18. godina od registracije kluba koji je tada nosio ime Golf Klub "VF".

Zanimljivo je da će se u Zavidovićima po prvi put igrati na nove 3 rupe, što bi značilo i otvaranje novog terena, ali i nova evidencija rekorda. Stari rekorderi golf igrališta "Forest Creek" će sutra biti zamjenjeni novim rekorderima i počinje novi obračun HCP-a ali i načina igre jer se po prvi put igra par 5 na ovom igralištu. Čestitamo vlasnicima igrališta "Forest Creek" na otvaranju novih rupa.

Također GK Sarajevo i BH PGA u vrijeme treninga za djecu svake subote uvode i besplatno upoznavanje golf igre za sve zainteresirane građane, što je za pohvalu.

Svim golferima u Posušju, Zavidovićima i Sarajevu želimo dobru igru, dobro vrijeme i dobar provod.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba