Liga BiH: GK Posušje - ubjedljivo

Liga BiH: GK Posušje - ubjedljivo

Objavljeno: Ponedeljak, 31.08.2020 godine

Na golf igralištu "Topala" odigrana su dva kola Klubske lige Bosne i Hercegovine u golfu. Učestvovalo je 48 golfera koji su prijavljeni u 10 timova iz Posušja, Zavidovića i Sarajeva.

Kada pogledamo ekipne rezultate, sve je isto kao i 2019, 2018, 2017 godine. Poslije dva kola ubjedljivo vodi ekipa Posušja 1 u sastavu: Tihomir Parlov, Mladen Mušura, Žarko Romić, Ivan Lončar, Jerko Jurišić. Možda je samo razlika u brojevima udaraca poslije prva dva kola ali zadnjih godina ekipa Posušja uvijek ima prednost poslije igre na Topali.

Najbliža ekipi Posušja je ekipa Sarajeva 1, a tu je i ekipa Posušja 2. Možemo reći da su blizu osvajanja pehara u ovom nadmetanju i ekipe Krivaja 1, Sarajeva 2 kao i Krivaje 2. Kompletne rezultate očekujemo iz kancelarije Saveza prije odigravanja slijedeća dva kola u Sarajevu.

Najzanimljiviji detalj ovog vikenda bio je HOLE IN ONE  Mladena Mušure, najboljeg pojedinca ovog vikenda člana GK Posušje 1. Rundu golfa prvog dana igre završio je spektakularno pogotkom sa tee off - a i to na 18-toj rupi. Tišinu i mir na golf terenu Topala u toku takmičenja su narušili igrači iz njegovog flight-a kada su stigli na green prelijepe 18 rupe na kojoj je zastavica "sakrivena" zbog drveća.

Na golf terenu bi trebalo samo dva glasa da svi čuju a to su "FORE" i "Hole in One". Prvi nam nije nekako drag jer golfer nije pogodio lopticu kako je želio i to je "urlik" straha i pažnje, a ovaj drugi glas je sa ogromnim zadovoljstvom popraćen euforijom koja se prenosi od grupe do grupe i odjekuje čitavim golf terenom u znak čestitanja. Čestitamo Mladenu Mušuri na trećem "Hole in One" u golf karijeri i zaželimo mu još mnogo udaraca iz prve u rupu.

Sve u svemu, u Posušju odlično vrijeme, odlična organizacija ovog turnira, golf teren "Topala" izgleda sve bolje i bolje, dobro društvo golfera, poneki razočarani golfer zbog lošeg rezultata ali golf kao igra ide dalje. Ovaj put možemo slobodno reći, napokon smo dobili ubrzanje razvoja golfa.

Još jednom čestitke članovima GK "Posušje" na čelu sa predsjednikom Tihom Parlovom na organizaciji ali i na ubjedljivom vodstvu ekipe poslije dva dana igre na "Topali".

Vidimo se u Sarajevu slijedeći vikend kada se Liga BiH u golfu nastavlja. 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba