Ekipa GK Posušje - samouvjereno

Ekipa GK Posušje - samouvjereno

Objavljeno: Utorak, 08.09.2020 godine

U Sarajevu na golf terenu VF-a golferi Sarajeva bili su domaćini 3. i 4. kola klupske lige Bosne i Hercegovine u golfu. Sjajna atmosfera, prava takmičarska, odlično vrijeme i prekrasan ambijent sarajevskog golf terena i veoma zanimljivi rezultati.
Ukratko možemo reći da se dominacija golfera iz Posušja nastavlja i da će sa velikom vjerovatnoćom po četvrti put ekipa sa Topale osvojiti ovo jedino ekipno golf takmičenje u Bosni i Hercegovini.
Nažalost, još nemamo zvanične rezultate poslije četiri kola Lige iz kancelarije Saveza ali po grupama kruže nezvanični rezultati gdje su male šanse da neka ekipa može da sustigne golfere iz ekipe Posušje 1 na tronu ovog takmičenja. Zanimljivo će biti u Zavidovićima gdje će ekipa iz Zavidovića pokušati osvojiti drugo mjesto ali ako budu loše igrali ekipa iz Zavidovića mogla bi izgubiti i treće mjesto jer su im jako blizu ekipe Sarajeva 2 kao i Posušja 2.
Sve ćemo saznati poslije zadnja dva kola u Zavidovićima.
Slobodno možemo reći, mada nije sportski ali možemo dati prognozu, da je poznat prvak  Lige BiH 2020. Ekipa u sastavu: Tihomir Parlov, Mladen Mušura, Žarko Romić, Ivan Lončar, Jerko Jurišić i Dragan Mikulić i ove godine ubjedljivo vodi na tabeli i jako male šanse za osvajanje Lige su ostavili drugim ekipama prije igre u Zavidovićima.

Moramo spomenuti sjajne partije u Sarajevu: Asima Omanića, Nevenka Ćuka, Benjamina Mujanovića, Ize Tankića, Kenana Mujanovića, Samira Tataragića i najbolju neto igru u jednom danu Jusufa Šabanovića.
Svi spomenuti su uvijek nekako iza onih najboljih ali izgleda da se stvari mjenjaju i da nam dolazi zanimljiva budućnost jer nam brzo pristižu nova imena sa odličnim partijama golfa što je za kvalitet golf igre u Bosni i Hercegovini jako važno.

Možda od samih rezultata je važniji broj učesnika koji su nastupili jer je do sada ova Liga najbrojnija.
Nadamo se da će se trend rasta učesnika i dalje nastaviti a nama ostaje da sačekamo odigravanje zadnja dva kola i da se zvanično proglase šampioni Klupske Lige BiH za 2020 kao i drugoplasirani i trećeplasirani. 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba